Λουτσέσκου: Μπορεί να νικήσαμε 6-0 αλλά μετά το 1-0 κάναμε πάλι τρεις μ@@@@@@ς

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-0 της Κηφισιάς με έξι διαφορετικούς σκόρερ αλλά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος και θέλησε να ανεβάσει και άλλο τον πήχη ενόψει της συνέχειας.

Χαρακτηριστική η ατάκα του που τόνισε πως ναι μεν ο ΠΑΟΚ κέρδισε 6-0 αλλά μετά το 1-0 έκανε τρεις μ@λ@κίες και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Ο ΠΑΟΚ παίζει εξαιρετικά, βρίσκεται στην πρώτη θέση, βγάζει όλο και νέους πρωταγωνιστές. Η διακοπή έρχεται σε καλό σημείο ή κακό θεωρείται για εσάς;

"Δεν ξέρω τι να σας πω πάνω σε αυτό. Αλλά είμαστε σε μια περίοδο με πολλά ματς που δώσαμε και απαιτητικά που κρίνονταν και ο στόχος της Ευρώπης που για εμάς ήταν καθοριστικός και μας δημιούργησε πίεσε. Φυσικά από παιχνίδι σε παιχνίδι πήραμε πολλά πράγματα. Απλά εμείς επικεντρωθήκαμε σε κάθε ματς ξεχωριστά

Η διακοπή έρχεται σε καλό σημείο γιατί θέλουμε ξεκούραση και πνευματική ανανέωση. Ολοκληρώσαμε μια σειρά αγώνων που τα λάθη απαγορεύονταν. Αν είμαστε σοβαροί, αν συνεχίσουμε την ίδια συγκέντρωση από την πρώτη προπόνηση θα συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτοπεποίθηση".

Πριν το ματς με την Τρίπολη και τις απουσίες που είχε η ομάδα με τους Τάισον και Ζίκοβιτς να λείπουν λέγαμε πως ο ΠΑΟΚ πήγαινε στο ματς χωρίς δεκατέσσερα γκολ και δέκα ασίστ. Την ίδια ώρα σε αυτά τα δύο ματς οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ κάλυψαν επάξια το κενό τους. Πιστεύετε πως παίρνετε πιο γρήγορα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές σας;

"Δεν θέλω να αναφερθώ σε παίκτες ξεχωριστά αλλά στην παρουσία μας σαν ομάδα. Από τον Κοτάρσκι μέχρι τον τελευταίο που είναι στην ενδεκάδα είναι σημαντικοί. Αυτοί που σκοράρουν και έχουν καλή εμφάνιση, βοηθούνται απ' όσους παίζουν από πίσω τους.

Όταν είσαι σοβαρός και τα δίνεις όλα τότε έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα παιχνίδια και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Αυτό πρέπει να υπάρχει σε κάθε ματς. Δεν θα σας πω αν με εξέπληξαν κάποιοι ή όχι. Έχει να κάνει με την συγκέντρωση και την επιθυμία κάθε παίκτη να τα δώσει όλα όταν είσαι μέσα στο γήπεδο.

Σε δύσκολες καταστάσεις τα πράγματα πάνε υπέρ σου. Όπως και σήμερα. Γιατί ναι μεν κερδίσαμε 6-0 αλλά στο 0-1 κάναμε τρία λάθη για να μην πω πάλι μ@λ@κίες. Και δεν ξέρω πως θα είχε εξελιχθεί η κατάσταση αν είχαμε δεχτεί ένα γκολ. Πιθανότατα θα είχαμε κερδίσει αλλά όχι με τόσο μεγάλο σκορ. Αυτό συμβαίνει στη διάρκεια των αγώνων, καθώς παίζει και ο αντίπαλος. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε αυτή τη νοοτροπία".

Όταν ήμασταν στην Ολλανδία μετά το φιλικό με την Στεάουα είχατε εκφράσει τον προβληματισμό σας για την ενίσχυση της ομάδας. Τι έχετε να πείτε τώρα για αυτό το ταξίδι; Και περιμένατε να έρθουν τα πράγματα έτσι;

"Είναι αλήθεια πως τότε είχα αγωνία εκείνη τη στιγμή και με επηρέαζε αυτό το πράγμα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος με πολύ πίεση από παντού και γενικότερα με τη σκέψη του τι ερχόταν μετά και πως θα είχαμε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αλλά να θυμίσω πως μετά τη λευκή ισοπαλία στην Τούμπα με τη Μπεϊτάρ και σε αντίθεση με ότι πίστευαν όλοι είχα πει πως πίστευα στην ομάδα και θα περνούσε στην επόμενη φάση. Το κάναμε με εξαιρετική προσπάθεια απ' όλα τα παιδιά και καλή οργάνωση. Εκείνη η προσπάθεια μου είχε δώσει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Για να είμαι ειλικρινής, είχα αγωνία για να περάσουμε στους ομίλους. Και είδατε πως περάσαμε. Δεύτερον εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν πως θα τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο. Αλλά όλοι δίπλα μου συζητούσαμε για να τα δώσουμε όλα από ματς σε ματς και κάθε φορά παίρνοντας το μάξιμουμ, χωρίς να μας νοιάζει το πως. Θέλαμε σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς να χτίσουμε καλή ψυχολογία".

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Προκρίθηκε η Καβάλα στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας
Κύπελλο Ελλάδος: Τελικός χωρίς ντέρμπι, «σφαγή» μέχρι να φτάσουν εκεί!
Ο προβληματισμός του Μεντιλίμπαρ για τη δεξιά πλευρά με Κοστίνια και Ροντινέι-Η εκτίμηση για την 11άδα με Μπράγκα
«Σωστή απόφαση να έρθω στον ΟΦΗ, μου ταιριάζει το στιλ ποδοσφαίρου του Δέλλα»
Φεύγει για Μεξικό πριν τον ντέρμπι με ΠΑΟΚ ο Πινέδα
«Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 2,2 εκατ. για 4 χρόνια στον Βαγιαννίδη, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση»
Με ζωγραφιά Γκαρθία ο Άρης 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον γκρέμισε από την κορυφή
Ανεβασμένοι και… διψασμένοι για νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Άρης
Το κάστρο της ΑΕΚ στα ντέρμπι κι η δουλειά του Παναθηναϊκού που έμεινε στη μέση
Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος