Εντατική προετοιμασία για Εθνική Ανδρών Χάντμπολ ενόψει των αγώνων με το Βέλγιο

Στην πρώτη φάση της προετοιμασίας της βρίσκεται η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ ενόψει των αγώνων απέναντι στο Βέλγιο, στα μέσα Ιανουαρίου, για τον 2026 Promotion Round.

Σύμφωνα με την ΚΟΧ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο Βέλγιο στις 10 Ιανουαρίου (18:00), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Κύπρο τρεις ημέρες αργότερα, το Σάββατο 13 του μηνός (17:00).

Το έπαθλο αυτών των αναμετρήσεων θα είναι η πρόκριση σε προκριματικό όμιλο, ένα βήμα πριν από την τελική φάση του EHF Euro 2026.

«Σίγουρα η αποστολή μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Στόχος να καταφέρουμε να συνοδέψουμε καλές εμφανίσεις με τα ιδανικά αποτελέσματα, για να κυνηγήσουμε το όνειρο» δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής, Ανδρέας Ανδρέου. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής σημειώνει ότι ο αντίπαλός έχει προχωρήσει σε ανανέωση των παικτών, αφού στην κλήση που ανακοίνωσαν συμπεριλαμβάνονται επτά νέοι χειροσφαιριστές, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Εκτός αρχικής κλήσης της Εθνικής έμειναν οι Ανδρέας Χαλκίδης και Βασίλης Γιωργαλάς, ενώ από την Σαββατιάτικη (23/12) προπόνηση αναμένεται να ακολουθήσουν το κανονικό πρόγραμμα οι Νικηφόρου, Παρασκευά και Ιωάννου που αντιμετώπιζαν κάποια μικροπροβλήματα τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι προπονήσεις για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συνεχιστούν στην Κύπρο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η πτήση για το Βέλγιο. Οι χειροσφαιριστές θα έχουν ρεπό για τις ημέρες των γιορτών στις 24-26 Δεκεμβρίου, όπως επίσης την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Στην κλήση βρίσκονται οι πιο κάτω χειροσφαιριστές:

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (8): Tάσος Ιωάννου, Γιώργος Κρητικός, Αλέξης Χαραλάμπους, Αντώνης Παπαγιάννης, Ανδρέας Παπαλαμπριανού, Στέφανος Τίκκας, Ξένιος Κυπριανού, Ανδρέας Ιωάννου

Sabbianco Ανόρθωση (4): Ιούλιος Αργυρού, Χρίστος Αργυρού, Δημήτρης Νικηφόρου, Άγγλος Λεωνίδου

Παρνασσός (5): Bασίλης Δημοσθένους, Σίμος Χατζηδάκης, Λούκας Παρασκευά, Γιώργος Ππούμος, Χρίστος Ταρτίος

Προοδευτικός (1): Xαράλαμπος Σοφοκλέους

ΑΠΟΕΛ (3): Χρίστος Γεωργίου, Νικηφόρος Χαραλάμπους, Δαυίδ Πέτρου

Κ.Ν. Αγίοι Τριμιθιάς (4): Στέφανος Μελισσάς, Ονούφριος Τζούβας, Γιώργος Τριμιθιώτης, Μάριος Χαραλάμπους

Πανελλήνιος Eλλάδας (1): Χάρης Χατζηγιάννης

Δειτε Επισης

Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»
Προπονητής Νάγκετς για Βαλαντσιούνας: «Σούπερ ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που τον έχουμε»
Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports
Έμαθαν αντιπάλους οι τέσσερις εκπρόσωποι του κυπριακού Χάντμπολ στην Ευρώπη
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Κοντίδης στο Grand Slam του Λος Άντζελες