Στραμμένα στο ΓΣΠ τα βλέμματα για το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια-Ντέρμπι κορυφής μετά από 11 χρόνια

Στραμμένα στο ΓΣΠ είναι τα βλέμματα, για το ντέρμπι αιωνίων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 5:00 το απόγευμα.

Αυτό είναι το δεύτερο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες της Λευκωσίας, για την φετινή σεζόν, μετά τον αγώνα της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν και επικράτησε η Ομόνοια με 2-1.

Το σημερινό ντέρμπι, εκτός από αιώνιο, χαρακτηρίζεται και ντέρμπι κορυφής, αφού για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια, θα κρίνει ποια ομάδα θα κατακτήσει την 1η θέση. Η τελευταία φορά που χαρακτηρίστηκε ντέρμπι κορυφής ένας αγώνας ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ήταν το Δεκέμβριο του 2011, όταν κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ με 1-3 επί της τυπικά γηπεδούχου Ομόνοιας.

Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες θα μπουν στο γήπεδο με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού τόσο ο ΑΠΟΕΛ, όσο και η Ομόνοια κατάφεραν να επικρατήσουν επί Πάφου και Καρμιώτισσας, αντίστοιχα.

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Σημειώνεται πως για το αιώνιο ντέρμπι, η Αστυνομία έχει καταρτίσει πλάνο για την είσοδο των οπαδών στο χώρο του γηπέδου.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ενημέρωση, Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα CYTA, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ για την 16η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί στο στάδιο Γ.Σ.Π. στο Στρόβολο, το Σάββατο 23.12.2023 και ώρα 17:00. Τονίζεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στην παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 14:30. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, ενδέχεται να εισέλθουν σε αυτό μετά την έναρξη του αγώνα.

Θα διεξάγεται ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια εισόδου και ενδεχομένως να ζητηθεί η παρουσίαση πολιτικής ταυτότητας.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις κερκίδες πρέπει να φέρουν την κάρτα φιλάθλου τους και να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριο εισόδου.

Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν τις Δυτικές, Ανατολικές και Νότιες κερκίδες του σταδίου, ως εκ τούτου, προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω του κυκλικού κόμβου του Γ.Σ.Π. και της λεωφόρου Ανεξαρτησίας. Να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον Δυτικό και Νότιο χώρο στάθμευσης.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα λειτουργήσουν τα δυτικά ταμεία ΜΟΝΟ για τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ. Τα ταμεία θα ανοίξουν η ώρα 14:30.

Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν τις Βόρειες κερκίδες του σταδίου, ως εκ τούτου, προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω των φώτων τροχαίας «ΟΡΦΑΝΙΔΗ» μέσω της οδού Δημήτρη Βικέλα. Να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον Βόρειο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Για το συγκεκριμένο αγώνα θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα μπροστά από την Βόρεια Κερκίδα και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ μπροστά από την Βόρεια κερκίδα.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα λειτουργήσουν ταμεία για του φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Τονίζεται σε όλους ότι:

  • Η είσοδος στο στάδιο επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδεικνύουν κάρτα φιλάθλου και εισιτήριο του αγώνα
  • Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων
  • Απαγορεύεται η μεταφορά και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τόσο εκτός, όσο και εντός του σταδίου
  • Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων στα οποία αναγράφονται πολιτικά σύμβολα
  • Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού
  • Απαγορεύεται η είσοδος εντός του σταδίου, φιλάθλων που έχουν στην κατοχή τους σακκίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπο τους
  • Το σκαρφάλωμα στα κάγκελά του σταδίου δεν επιτρέπεται

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης, κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Τα σημεία συλλογής προσωπικών αντικειμένων είναι η δυτικά ταμεία για τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ και βόρεια ταμεία για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι η στάθμευση των οχημάτων στον νέο κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού παρά το στάδιο ΓΣΠ και στα ερείσματα των δρόμων στην περιοχή του σταδίου απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π. για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στη Λευκωσία, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 22-802020, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για περιστατικά επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Δειτε Επισης

Χωρίς τον Λοΐζου η αποστολή της Ομόνοιας για τον αγώνα με την Τορπέντο
Φεράντο: Στόχος μας να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε
Κοντά σε Λέο Νατέλ η Πάφος
Καρσέδο: Η Ζαλγκίρις είναι πιο έτοιμη, πρέπει να πάρουμε την νίκη στους δύο αγώνες
Αλιούμ: Επέστρεψα εξαιτίας των οπαδών και για να τελειώσω τη δουλειά
Δανεικός στην Ομόνοια Αραδίππου ο Κούτσακος
H ενημέρωση Νταμπράουσκας για τους τραυματίες ενόψει της αναμέτρησης με την Τορπέντο
Ο λόγος που ο Ντορεγκαράι επέλεξε τον Απόλλωνα, οι επαφές στο παρελθόν και οι φιλοδοξίες του
Ανακοίνωσε Bojan Mladjovic η Ανόρθωση
Αλιούμ και επίσημα στην Ομόνοια-Φθάνει άμεσα στην Κύπρο