Η δράση που έρχεται να ομορφύνει τα κυπριακά γήπεδα-«Αυτά θέλουμε να πετάνε οι οπαδοί»

Την ώρα που αντικρίζονται με ιδιαίτερη ανησυχία οι εικόνες βίας τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, η δράση «Κανένα Παιδάκι χωρίς Αρκουδάκι» που έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ στην Αρένα, έρχεται να στείλει τα πιο ηχηρά και όμορφα μηνύματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, όπου με αυτό τον τρόπο βοηθιούνται άπορες οικογένειες, αλλά παράλληλα, ενώνονται και οι οπαδοί αντίπαλων ομάδων γι’ αυτό τον φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο στάδιο της Λάρνακας, είναι αλήθεια ότι μαγνήτισαν το ενδιαφέρον, αφού μικροί και μεγάλοι που πήραν θέση στις κερκίδες, είχαν μαζί τους αρκουδάκια, τα οποία έριξαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών. Στη συνέχεια τα αρκουδάκια μαζεύτηκαν από εθελοντές που βρίσκονταν στο γήπεδο, για να τα παραδώσουν σε παιδάκια ευάλωτων οικογενειών και να τους χαρίσουν ένα χαμόγελο ενόψει των Χριστουγέννων.

Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στα κυπριακά γήπεδα, μίλησε στον REPORTER o συντονιστής της εκστρατείας, Γιώργος Καμπούρης, ο οποίος ανέφερε ότι φέτος μαζεύτηκαν συνολικά 1.800 αρκουδάκια. «Την πρώτη χρονιά μαζεύτηκαν 2.500 αρκουδάκια έξω από το γήπεδο, ενώ πέρσι είχαν μαζευτεί 600 αρκουδάκια. Πρέπει να πούμε ότι μετά από τη ρίψη των αρκουδιών στον αγωνιστικό χώρο, γίνεται απολύμανση και εκκαθάριση πριν παραδοθούν στα παιδάκια, με ορισμένα εξ αυτών να πηγαίνουν σε ανακύκλωση γιατί κάποια ίσως σκιστούν στη διαδικασία».

Σημειώνεται ότι οι φίλαθλοι καλούνται να φέρουν επίσης μαζί τους είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία μπορούν να αφήνουν σε ειδικά σημεία στις εισόδους τα οποία δίνονται σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες στο πλαίσιο της εκστρατείας. «Είναι σημαντικό να φέρνει ο κόσμος μαζί με το αρκουδάκι του και είδη πρώτης ανάγκης για να στηριχθούν οι άπορες οικογένειες και να καταλήξει πιο ολοκληρωμένο το δώρο στα χέρια των ευάλωτων, για να ενισχυθεί και λίγο το τραπέζι τους», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο συντονιστής της δράσης, εξηγεί για το πώς προέκυψε η ιδέα της όμορφης αυτής εκστρατείας πριν από τρία χρόνια. «Ήταν κάτι που προέκυψε πολύ αυθόρμητα», είπε ο κ. Καμπούρης, για να προσθέσει ότι, «βλέποντας διάφορα βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, όπου οπαδοί έριχναν στον αγωνιστικό χώρο αρκουδάκια, διερωτήθηκα γιατί να μην το κάνουμε και εμείς στην Κύπρο; Είναι μια δράση που γίνεται από το 1993, η οποία ξεκίνησε από μια εφηβική ομάδα χόκεϊ στην Κολομβία και μετά έγινε ένα παγκόσμιο έθιμο, το οποίο υιοθέτησαν πάρα πολλές ομάδες. Είναι κάτι που αρχικά γινόταν κυρίως στο χόκεϊ πάγου και με το πρώτο γκολ της ομάδας, ρίχνονταν τα αρκουδάκια στον πάγο. Μέχρι σήμερα όμως, το βλέπουμε να συμβαίνει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία «Κανένα Παιδάκια χωρίς Αρκουδάκι», ήταν τον Δεκέμβριο του 2021, όπου πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής ντέρμπι αιωνίων ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια. Η διαφορά όμως, είναι ότι τα αρκουδάκια μαζεύτηκαν έξω από το γήπεδο την πρώτη φορά, όπου πήγαιναν οι φίλαθλοι κα τα άφηναν πριν εισέλθουν στις κερκίδες. Την αμέσως επόμενη χρονιά, η εκστρατεία έγινε στο Στέλιος Κυριακίδης, όπου ήταν το παιχνίδι Πάφος-ΑΠΟΕΛ και η βροχή από αρκουδάκια έγινε για πρώτη φορά εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ η τρίτη φορά που έγινε η εκστρατεία, ήταν πριν από μερικές μέρες στο ΑΕΚ Αρένα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη.

Εδώ και δυο χρόνια, ανέφερε επίσης ο κ. Καμπούρης, «πορευόμαστε με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, το οποίο μας καθοδηγεί για το πού θα καταλήξουν τα αρκουδάκια, βοηθώντας άπειρες οικογένειες. Το σλόγκαν μας είναι ας δώσουμε χαμόγελο ελπίδας στα μικρά παιδάκια και γι’ αυτό τον λόγο τα αρκουδάκια καταλήγουν στα χέρια ευάλωτων οικογενειών».

Αυτό που εκμυστηρεύτηκε πάντως ο συντονιστής της δράσης, είναι πως και ο ίδιος είναι φίλαθλος, για να αναφέρει ότι, «βλέποντας το τι συμβαίνει στα ποδοσφαιρικά μας γήπεδα σήμερα, θεωρώ ότι είναι από τις πιο όμορφες ενέργειες να πετάνε όλοι φίλαθλοι αρκουδάκια, παρά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά θέλουμε να πετάνε στο γήπεδο οι οπαδοί. Κοιτάζοντας τόσους οπαδούς, μικρούς και μεγάλους, να πετάνε αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο, νιώθεις χαρά, περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εκστρατεία, γίνεται κάθε χρονιά όποτε πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έτσι και με τη νέα χρονιά θα αποφασιστεί το παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί η δράση».

SSAK8841 (Copy)

SSAK8854 (Copy)

SSAK8843 (Copy)

SSAK8859 (Copy)

SSAK8871 (Copy)

SSAK8878 (Copy)

SSAK8885 (Copy)

SSAK8883 (Copy)

SSAK8887 (Copy)

IMG_9007 (Copy)

IMG_9025 (Copy)

IMG_9040 (Copy)

SSAK8803 (Copy)

Δείτε βίντεο από τη ρίψη των αρκουδιών στην Αρένα:

Στο μεταξύ, στο πρόσφατο της παιχνίδι στην Ισπανία η Ρεάλ Μπέτις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, πρόταξε για άλλη μια χρονιά το κοινωνικό της πρόσωπο, αναβιώνοντας το χριστουγεννιάτικο έθιμο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία των φιλάθλων της, πετώντας στον αγωνιστικό χώρο χιλιάδες αρκουδάκια.

Πέρσι, στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 30 Δεκεμβρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 14.000 λούτρινα ζωάκια, νούμερο που φέτος ξεπεράστηκε, με αντιπροσωπεία παικτών της ισπανικής ομάδας να τα διανέμει σε άπορες οικογένειες.

Δείτε βίντεο από τη ρίψη χιλιάδων αρκουδιών στην Ισπανία:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία