Ο Σολάνκε αρχίζει να σκοράρει με τη συνέπεια που κάποτε έκανε την Αγγλία πρωταθλήτρια κόσμου

Ο Σολάνκε αρχίζει να σκοράρει με τη συνέπεια που κάποτε έκανε την Αγγλία πρωταθλήτρια κόσμου!

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Έναν «γνήσιο» σκόρερ, που ενδεχομένως ποτέ δεν έκανε την καριέρα που πολλοί θα περίμεναν. Έναν παίκτη της μίας επαφής, που αποτελεί πάντα κίνδυνο, όταν βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή.

Ο λόγος για τον Ντόμινικ Σολάνκε, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο φετινό σκόρερ της Μπόρνμουθ, όντας σε εξαιρετική κατάσταση, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βρίσκει δίχτυα με συνέπεια, θυμίζει τον παλιό, καλό εαυτό του και αισίως, μετρά 11 γκολ στην Premier League, σε 17 εμφανίσεις, έχοντας καταγράψει και μία ασίστ.

Η εμφάνισή του στο «Σίτι Γκράουντ» κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, απλώς αποδεικνύει πως ο Σολάνκε δεν λησμόνησε ποτέ πώς μπορεί ένας επιθετικός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει στα 26 του. Διότι είναι μόλις… 26 ετών, παρά το γεγονός πως δεδομένα, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, τον ακούνε εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Είναι όμως, απολύτως λογικό. Διότι δύο χρόνια μετά την ενηλικίωσή του, στα 20 του χρόνια, αποτέλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της U-20 για την Εθνική Αγγλίας. Τον παίκτη που οδήγησε τα «τρία Λιοντάρια» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Νέων στην Κορέα, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο τουρνουά.

Δεν είχε σκοράρει στον τελικό απέναντι στη Βενεζουέλα, είχε βρει δίχτυα δις στον ημιτελικό με τους Ιταλούς και αναδείχθηκε πολυτιμότερος του τουρνουά, «αναγκάζοντας» εν συνεχεία τη Λίβερπουλ να δώσει δύο εκατομμύρια στην Τσέλσι και να τον κάνει δικό της.

Στο «Άνφιλντ» δεν έπιασε ποτέ, η Μπόρνμουθ τον αγόρασε με 10 εκατομμύρια και εκεί, ο Άγγλος, με «ρίζες» από τη Νιγηρία, θυμήθηκε πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ηρέμησε, έπαψε να νιώθει πίεση, έγινε ο ηγέτης για τα «κεράσια» και κάπως έτσι, φτάσαμε στο χατ-τρικ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο Σολάνκε δεν θα μείνει για… πάντα στην Μπόρνμουθ. Θα παρουσιαστεί ξανά μία ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο που το όνομά του έχει «παίξει» έντονα στα ρεπορτάζ της Άρσεναλ. Μέχρι τότε όμως, συνεχίζει να αποδεικνύει πως εκείνο το καλοκαίρι του 2017, δεν ήταν τυχαίο. Επόμενος στόχος; Να πείσει τη Λίβερπουλ πως… ίσως και να έκανε λάθος!

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

«Μας έδειξαν την καλύτερη εκδοχή τους, εμείς όχι»
Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές