Boxing Day: Μια παράδοση αιώνων στην Premier League-Ποια η ιστορία της

Από το 1880, οι αγώνες παίζονται στην Αγγλία στις 26 Δεκεμβρίου. Είναι μια πολύ ξεχωριστή ημερομηνία στη χώρα, επειδή οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από το ποδόσφαιρο και τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Η ιστορία της Boxing Day χρονολογείται από το 1860 στη Βρετανία. Εκείνα τα Χριστούγεννα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Ποδοσφαιρική Λέσχη Χάλαμ και ήταν η πρώτη συνάντηση στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου, οπότε και συμπεριλήφθηκαν οι πρώτοι κανόνες αυτού του αθλήματος. Η πρώτη επίσημη Boxing Day, ωστόσο, γιορτάστηκε μόνο στις 26 Δεκεμβρίου 1888. Ήταν η χρονιά που ιδρύθηκε η Football League, η πρώτη επαγγελματική Λίγκα στον κόσμο.

Από εκείνη τη χρονιά, τόσο η Πρέμιερ Λιγκ όσο και οι τρεις χαμηλότερες κατηγορίες παίζουν μια μέρα που έχει προγραμματιστεί αποκλειστικά για όλη την οικογένεια. Οι συναντήσεις για αυτές τις ημερομηνίες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία, ώστε να είναι μεταξύ ομάδων από κοντινές πόλεις. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να μην σπαταλούν πολύ χρόνο οι φίλαθλοι ταξιδεύοντας στους αγώνες , αφού είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών στα διάφορα γήπεδα.

Ποδόσφαιρο με οικογένειες

Τα γήπεδα είναι συνήθως σχεδόν γεμάτα αυτές τις ημερομηνίες, εκμεταλλευόμενοι τις σχολικές και οικογενειακές διακοπές σε πολλές περιπτώσεις. Είναι σύνηθες ότι η πληρότητα δεν πέφτει κάτω από το 97% στους διαφορετικούς αγώνες που παίζονται.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν αρκετό χρόνο για να ταξιδέψουν για να περάσουν αυτές τις γιορτές με τις οικογένειες τους. Πέντε παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 26 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι και θα τελειώσει αργά το βράδυ, οπότε όλη η μέρα θα είναι γεμάτη συναντήσεις.

Η παράδοση γιορτάζεται αδιάκοπα από το 1880. Η Boxing Day, εξάλλου, έχει γίνει μια μέρα που αγαπούν όχι μόνο οι Άγγλοι , αλλά και άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι . Κανονικά, τα πρωταθλήματα συνήθως σταματούν τα Χριστούγεννα , γι' αυτό και τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην Premier League.

Πηγή: sportdog

Δειτε Επισης

Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Ο Ρονάλντο πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην Κρουζέιρο