Πάμπλο Μαντσίν: O αναμορφωτής της Τζιρόνα, η Σεβίλλη και το δύσκολο έργο στον Απόλλωνα

Ο Απόλλωνας όχι μόνο έχει καινούργιο τεχνικό που υπόσχεται να φέρει έναν αέρα… ανανέωσης στην ομάδα, αλλά θα συνεχίσει στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας στην άκρη του πάγκου του ένα άτομο με μεγάλη προπονητική πείρα. Οι κυανόλευκοι ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Πάμπλο Ματσίν το πρωί της Τρίτης (26/12) κάνοντας στον κόσμο τους ένα… αργοπορημένο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Λεμεσού έως το 2025, ερχόμενος από την Έλτσε την οποία προπονούσε μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Το βιογραφικό του 48χρονου είναι πλούσιο και περιλαμβάνει κυρίως ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος. Φυσικά, αυτή που ξεχωρίζει είναι η Σεβίλλη, ωστόσο ο ίδιος μόλις έναν χρόνο έμεινε εκεί.

Πριν μετακομίσει στους Σεβιγιάνους, τον Ιούλιο του 2018, ο Ματσίν είχε γίνει ο σωτήρας μιας ομάδας που έως τότε δεν είχε ποτέ αγωνιστεί την Α’ κατηγορία της Ισπανίας. Ήταν αυτός ο οποίος όχι μόνο οδήγησε την άλλοτε μικρή Τζιρόνα μέχρι τη La Liga, παρά κατάφερε να τη φτάσει μέχρι την πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος από την πρώτη κιόλας σεζόν. Η ίδια ομάδα που, προς έκπληξη όλων, αγγίζει την κορυφή της βαθμολογίας, πήρε την πρώτη της ιδέα για το τί εστί Πριμέρα Ντιβιζιόν επί εποχής Ματσίν.

Το 2016-17, όταν ο σύλλογος συμπλήρωνε 87 χρόνια ιστορίας, για πρώτη φορά ανέβηκε κατηγορία τερματίζοντας στην κορυφή της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Το ξεκίνημά της σε αυτό το νέο ταξίδι ήταν έγινε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς στην πρεμιέρα η Τζιρόνα ήρθε ισόπαλη με την Ατλέτικο Μαδρίτης (19/8,2-2) με μοναδικό σκόρερ τον Κρίστιαν Στουάνι, που παραμένει πιστός στρατιώτης της από τότε. Η συνέχεια όμως επεφύλασσε το καλύτερο για την ομάδα του Ματσίν.

Στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάφεραν να κερδίσουν στο Μοντιλίβι τη Ρεάλ Μαδρίτης (29/10,2-1), βάζοντας τέλος σε ένα ιστορικό σερί 13 εκτός έδρας νικών που είχαν πετύχει ο Ζιντάν και οι παίκτες του! Οι κάτοχοι του τίτλου άργησαν να… συνέλθουν από το σοκ της ήττας, και μάλιστα όχι από οποιαδήποτε ομάδα, αλλά από τους νεοφώτιστους εκείνης της χρονιάς. Αυτή υπήρξε χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου μέχρι τότε και είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Ισπανό τεχνικό του Απόλλωνα.

Η ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο με τη Τζιρόνα να τερματίζει στην 10η θέση ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Μετά το τέλος της σεζόν, ο Πάμπλο Ματσίν άφησε την ομάδα της Καταλονίας για να μετακομίσει στη Σεβίλλη, έχοντας καθίσει στον πάγκο της για 189 ματς. Περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην ιστορία της.

Ο Ματσίν έρχεται στον Απόλλωνα στη μέση της σεζόν και έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Η αποστολή του 48χρονου τεχνικού μπορεί να είναι δύσκολη αλλά ο ίδιος έχει δείξει πως όχι μόνο μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά να κάνει και ανατροπές.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν
Στον τελικό κυπέλλου η Μπότεφ του Κέρκεζ
Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»