Το σχέδιο του Ράτκλιφ στη Γιουνάιτεντ που θέτει 300 εργαζόμενους σε κίνδυνο

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ μόλις ανακοινώθηκε ως νέο μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά μπορεί να αποφασίσει να κάνει άμεσα αλλαγές στη δομή του συλλόγου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του «Guardian», ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος ζήτησε από εξωτερικό ελεγκτή να αξιολογήσει τα έξοδα των «Κόκκινων Διαβόλων» ενόψει μιας μεγάλης άσκησης εξορθολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι έως και 300 θέσεις εργασίας θα κινδύνευαν δυνητικά.

Τα στελέχη της Ineos –ο κολοσσός του οποίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος ο Ράτκλιφ– είχαν συζητήσει με τη Γιουνάιτεντ τις τελευταίες εβδομάδες για μελλοντικά σχέδια, πριν γίνει επίσημη η αγορά του 25% του συλλόγου στις 24 Δεκεμβρίου. Η διοίκηση του συλλόγου είχε ήδη υπενθυμιστεί να περιορίσει την αύξηση του κόστους για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις οδηγίες του Financial Fair Play.

Ο Ράτκλιφ πιστεύει ότι το εργατικό δυναμικό του συλλόγου, που έχει τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους, θα μπορούσε να μειωθεί κατά 25-30% και ως εκ τούτου ο 71χρονος θα ορίσει ελεγκτή για να προχωρήσει στους κατάλληλους ελέγχους (πιθανότατα μία από τις KPMG , Deloitte , Ernst & Young ή PwC). Το 2019 η Ineos μεταπήδησε από την PwC, τον επί μακρόν ελεγκτή της, στη Deloitte, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή η εταιρεία θα εργαστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το προσωπικό γνωρίζει ότι η αλλαγή στην εταιρική δομή συνεπάγεται αναθεώρηση του αριθμού των εργαζομένων και των τμημάτων. Τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη έχουν ήδη υπενθυμιστεί για την ανάγκη μείωσης του κόστους για να διασφαλιστεί ότι οι δαπάνες είναι ελάχιστες, με στόχο τη μεγιστοποίηση των δαπανών για εξαγορές παικτών. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο των κανόνων του Financial Fair Play της UEFA, οι οποίοι έχουν πρόσφατα αυστηροποιηθεί.

Ως μέρος της αγοράς του μεριδίου 25% του συλλόγου, ο Ράτκλιφ θα εισφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι πόροι του θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής (συμπεριλαμβανομένου του γηπεδούχου γηπέδου, Old Trafford) και όχι για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο 3% την Τρίτη μετά την επιβεβαίωση της εισόδου του Ράτκλιφ στη μετοχή του συλλόγου. Ενώ η μετοχή έχει εκτιναχθεί κατά 52% από τότε που η οικογένεια Γκλέιζερ ανακοίνωσε σχέδια τον Νοέμβριο του 2022 για μια στρατηγική συνεργασία, με την είσοδο ενός συνεργάτη ή την πώληση του κλαμπ.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά