Πρώτη συνάντηση των αθλητών «Αντισφαίρισης σε τροχοκάθισμα»

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν χθες στο Εθνικό Κέντρο Τένις, οι αθλητές με αναπηρίες για την ενεργοποίηση τους στο άθλημα της Αντισφαίρισης σε Τροχοκάθισμα (Wheelchair Tennis).

Σύμφωνα με την ΟΑΚ, η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Προέδρου της ΟΑΚ Δημήτρη Λεοντή, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αθλητές, τους συνεχάρη για την απόφαση τους να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία θα βρεθεί δίπλα στις προσπάθειες τους.

Στη συνέχεια οι αθλητές πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων της ΟΑΚ, υπό τις οδηγίες του Αχιλλέα Αναστάση, ο οποίος είναι πιστοποιημένος προπονητής Wheelchair Tennis.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών, και όσων θα συγκροτήσουν στη συνέχεια τις Εθνικές ομάδες, η ΟΑΚ προχώρησε πρόσφατα στην προκήρυξη και κατακύρωση προσφορών για την αγορά δύο τροχοκαθισμάτων, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές του αθλήματος.

Η ΟΑΚ, στην ανακοίνωση της, εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρώην αντισφαιριστή Πάνο Καλλή, για τον συντονισμό των υπόλοιπο αθλητών για την πρώτη αυτή συγκέντρωση. Ο κ. Καλλής είναι ένας εκ των συμμετεχόντων που δήλωσε ενδιαφέρον στην πρώτη ομάδα αθλητών, η οποία αριθμεί ήδη οκτώ μέλη.

Όπως σημειώνεται, η ΟΑΚ έκανε πρόσφατα αίτηση για ένταξη στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) η οποία έγινε αποδεκτή, ενώ σε μια παράλληλη ενέργεια, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) πιστοποίησε ότι η «Αντισφαίριση σε Τροχοκάθισμα» (Wheelchair Tennis) θα διεξάγεται στην Κύπρο υπό την ευθύνη και κάτω από την ομπρέλα της ΟΑΚ.

Καταλήγοντας, η ΟΑΚ καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις προπονήσεις ή να συνδράμουν στη νέα αυτή προσπάθεια, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ομοσπονδίας στα τηλέφωνα 22449860/61 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@tennis.com.cy.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης
Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός ταξί αναγνώρισε τον Καραλή στο Μπαλί και ο «Μανόλο» ενθουσιάστηκε