Η Ομοσπονδία της Αργεντινής θα αποσύρει τη φανέλα με το ιστορικό Νο. 10 προς τιμήν του Μέσι

Όταν ο Λιονέλ Μέσι αποχωρήσει από την εθνική ομάδα θα πάρει μαζί του και τη «βαριά» φανέλα με το «10»! To νούμερο που φορούσε στην πλάτη του ο «Θεός» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όταν είχε οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμους στο έπος του Μεξικού το 1986. Ο Pulga ήταν... παραπάνω από άξιος διάδοχος, όμως κανείς Αργεντίνος δεν θα έχει την ευκαιρία να φορέσει και πάλι φανέλα της Αλμπισελέστε με αυτό τον αριθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια, όταν ο 36χρονος σούπερ σταρ σταματήσει από την εθνική ομάδα θα αποσυρθεί μια για πάντα το Νο. 10 προς τιμήν του. «Όταν ο Μέσι αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να φοράει το νούμερο "10" μετά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός "10" θα αποσυρθεί ισόβια προς τιμήν του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι ' αυτόν», ανέφερε σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών κόσμου αγωνίζεται με το εθνόσημο από το 2005, είναι πρώτος σε συμμετοχές με 180, πρώτος σε γκολ με 106 και πρώτος σε ασίστ με 56 και το... κοντέρ ακόμα γράφει. Με ηγέτη τον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας η Αργεντινή σήκωσε το Copa America το 2021, κόντρα στη Βραζιλία μέσα στο «Μαρακανά», το Finalissima με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και φυσικά το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της χώρας του, το 2022 στο Κατάρ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τερίμ: Τουρκικό σενάριο τον φέρνει κοντά στην Νέφτσι Μπακού
Τεν Χαγκ: «Έχω αποδείξει ότι στο τέλος πάντα κερδίζω, σε έξι χρόνια έχω οκτώ τίτλους»
Τα «θηρία» του Champions League θα ψάξουν το 2/2
«Οι διαιτητές πήραν όλες τις αποφάσεις κατά της Μίλαν»
Μένει άλλους δυο μήνες εκτός ο Σο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Επτάρα η Ντόρτμουντ, πεντάρα η Μπαρτσελόνα-Τα αποτελέσματα του Champions League
Σάλος με τον διαιτητή Μαρέσκα-Τιμωρήθηκε για ένα μήνα επειδή φέρεται να απείλησε παίκτη
ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοσφαιριστής «πέταξε» στον αέρα και έδιωξε σίγουρο γκολ-Έφτασε το πόδι του στο οριζόντιο δοκάρι
ΒΙΝΤΕΟ: Η διαιτητής που παράτησε το ποδόσφαιρο για να γίνει μοντέλο
Στον «αέρα» ο Τεν Χαγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με τα αγγλικά πρωτοσέλιδα