Κουγιάλης για επενδυτή-«Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλει 25-30 εκ., με 10-12 κάνει εύκολα τη δουλειά του»

Στην οικονομική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ, μετά και την παρουσίαση των δύο οικονομικών σχεδίων ενίσχυσης, αναφέρθηκε ο εκ των αντιπροέδρων της ομάδας, Νίκος Κουγιάλης.

Μιλώντας στον Super Sport FM ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως, «υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τα δύο σχέδια. Μέσα σε 3-4 ώρες περισσότερα από 1000 άτομα έχουν εγγραφεί για το εικονικό ενδιαφέρον και περισσότεροι από 100 για το σχέδιο των 500. Στόχος είναι να συλλέξουμε ένα ποσό 2.000.000 για να κυλήσει ομαλά η σεζόν. Ο λόγος που έχουμε προχωρήσει σε αυτές τις δύο δραστηριότητες είναι γιατί πολλοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ ήθελαν να βοηθήσουν γνωρίζοντας τα οικονομικά. Γι’ αυτό και πιστεύω θα έχει επιτυχία η προσπάθειά μας. Ο ΑΠΟΕΛίστας είναι πολύ περήφανος και θέλει την ομάδα του πάντα να πρωταγωνιστεί και να είναι καλά. Και γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα βγάζει υγεία, παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι εκεί μέχρι το τέλος».

Σε ερώτηση για το τι φταίει και έφτασε ο ΑΠΟΕΛ οικονομικά σε αυτή την κατάσταση είπε πως, «τα τελευταία χρόνια μας στοιχίζει πάρα πολύ η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχει μια απώλεια 5-6 εκατομμυρίων κάθε χρόνο και αυτό μας έφερε σε αυτό το σημείο. Θεωρώ πως η φετινή σεζόν θα κυλήσει ομαλά, αλλά ποτέ δεν κρύψαμε ότι χρειάζεται επενδυτής για να κυλήσει καλά και στο μέλλον».

Για το θέμα επενδυτή πρόσθεσε πως, «δεν κρύψαμε ποτέ ότι για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει στο μέλλον, χρειάζεται επενδυτής και σε αυτό επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες μας κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια. Κάνουμε επαφές αλλά αναθέσαμε και σε ένα οίκο την εξεύρεση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέσαμε. Δεν θέλουμε κάποιον που θα έρθει να κάνει αρπαχτή και να φύγει, αλλά να μείνει στον ΑΠΟΕΛ για πολλά χρόνια. Θα γίνει η δέουσα έρευνα που απαιτείται για τον κάθε υποψήφιο επενδυτή. Εξάλλου είναι και αυτός ο λόγος που αναθέσαμε σε αυτόν τον οίκο την ευθύνη εξεύρεσης επενδυτή».

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι βρήκε επενδυτή ο Άρης και η Πάφος ο κ. Κουγιάλης είπε ότι, «δεν μπορώ να ξέρω. Υποπτεύομαι γενικά ότι οι επενδυτές είναι δύσκολο να πάνε σε μεγάλες ομάδες με αρκετό κόσμο, υπάρχουν συνελεύσεις και ούτω καθεξής. Δεν σημαίνει ότι ο επενδυτής που θα έρθει θα πρέπει να βάλει 25-30 εκατομμύρια αμέσως. Με 10-12 εκατομμύρια θα κάνει εύκολα τη δουλειά του, υπάρχει ένα χρέος προς το κράτος το οποίο είναι διευθετημένο».

Για το αν πρέπει να υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού είπε ότι, «το μπάτζετ είναι πολύ δύσκολο να πέσει κάτω από το μισό. Ήδη το έχουμε μειώσει ελαφρώς. Υπάρχουν εν ενεργεία συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα και δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός».

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία