Όταν ο ΑΠΟΕΛ... ερωτεύτηκε στο Ζερλάν και έγραψε ιστορία (pic)

Ένδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 14 Φεβρουαρίου, από τον ιστορικό αγώνα του ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Λιόν, στο «Ζερλάν», για τους «16» του Champions League.   

Σαν σήμερα, οκτώ χρόνια πριν, ο ΑΠΟΕΛ έχανε 1-0 από τη Λυών στο «Ζερλάν» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσμα που άφηνε στους «γαλαζοκίτρινους» ορθάνοικτη την «πόρτα» πρόκρισης στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στις 7 Μαρτίου, στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το «θαύμα» κερδίζοντας 4-3 τους Γάλλους και έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου με την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνολικά οκτώ πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Λυών σε μία από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις φιλάθλων στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ξεσηκωμό στους φίλους των «γαλαζοκιτρίνων» που ταξίδεψαν μαζικά στο «Ζερλάν» τον Φεβρουάριο του 2012.

Η ανάρτηση του ΑΠΟΕΛ:

14/02/2012 Ο ΑΠΟΕΛ γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί σε φάση νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο Champions League, για την φάση των «16» αναμετράται με την Lyon, στην παρουσία 5,500 οπαδών του, μέσα στην Γαλλία.

 

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Άραγε μπορεί για το διπλό η Εθνική του Αυγουστή κόντρα στο Κόσοβο-Πληθώρα επιλογών στη Fonbet
Αντίδραση της Ανόρθωσης για την απαγόρευση μετακίνηση οπαδών-«Η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα είναι αναφαίρετο δικαίωμα»
Χωρίς οπαδούς η Ανόρθωση στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ-Απόφαση της ΚΟΠ
Πρώην τερματοφύλακας Κυπριακής ομάδας άλλαξε θέση και έγινε επιθετικός-Πέτυχε τέρμα στο ντεμπούτο του
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, η Εθνική αντιμετωπίζει στην Πρίστινα το Κόσοβο
Εθνική Ελπίδων Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ενόψει Βοσνίας
Όλα καλά στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής μας-Έτοιμη για τον αγώνα με το Κόσοβο
Διαζύγιο της Καρμιώτισσας με τον Σίμο Ταραπουλούζη
Ομόνοια για Μπεζούς: «Έξι μήνες μετά είναι απολύτως καλά»
Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΛ, μένουν στον Απόλλωνα οι βαθμοί του ντέρμπι-Το σκεπτικό της απόφασης