Επιστολή Πέγειας σε ΠτΔ, Αστυνομία και ΚΟΠ-Σοβαρές καταγγελίες για τον αγώνα με την Ομόνοια 29ης

Επιστολή προς τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, στην ΚΟΠ, στον Αρχηγό Αστυνομίας, σε ΚΟΑ και ΠΑ.Σ.Π., Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, απέστειλε ο πρόεδρος της Πέγειας 2014, Χαράλαμπος Αρκαδίου

Η ομάδα της Πέγειας, προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ομόνοια 29ης Μαΐου, που διεξήχθη στην περασμένη Κυριακή, στο Δάλι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα της Πέγειας κατέθεσε ένσταση και ζητάει το παιχνίδι στα χαρτιά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, αφορμή για την επιστολή στάθηκαν διάφορα γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι Ομόνοια 29Μ – Πέγεια 2014, ωστόσο όπως τονίζει η Β’ Κατηγορία είναι γενικά ένα μπάχαλο που δεν μπορεί να ελέγξει η ΚΟΠ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Αρκαδίου, «δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα για τον ρόλο των Stewards αφού οι ποδοσφαιριστές έγιναν δέκτες απαράδεχτων συμπεριφορών. Επιπλέον, καταγγέλλει την ΚΟΠ, τη διαιτησία και τον παρατηρητή αγώνα για πλημμελή εργασία.

Τονίζει παράλληα πως, «ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν χώρα αυτά τα περιστατικά στα γήπεδα της Β’ Κατηγορίας και καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επέμβουν και να βάλουν τάξη στις αταξίες του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Πέγειας σημειώνει ότι οι «προκηρύξεις και οι κανονισμοί είναι για να τηρούνται και όχι να τις αλλάζουμε κάθε τόσο για συμφέροντα και σκοπιμότητες (δείτε απόφαση της δικαστικής και της ΚΟΠ όσον αφορά τη διαγραφή της Αλκής και τον ξυλοδαρμό των διαιτητών στο παιχνίδι Εθνικός Άχνας – Αχυρώνας Ονήσιλος. Και οι δύο αποφάσεις ήταν ενάντια στην αρχική προκήρυξη»).

Από την πλευρά του ο ΠΑΣΠ, αναφέρει ότι, «είναι με λύπη και απογοήτευση που διάβασε τα όσα καταγγέλλει ο κ. Αρκαδίου από τη στιγμή ειδικά που οι έκνομες πράξεις δεν αποτελούν εξαίρεση στη Β’ Κατηγορία. Ο ΠΑ.Σ.Π. κρίνει τις καταγγελίες ως πολύ σοβαρές και γι’ αυτό καλεί τους διάφορους θεσμούς του κράτους και τη διοργανώτρια αρχή να ασκούν περισσότερο έλεγχο στη Β’ Κατηγορία. Απευθύνει έκκληση προς την ΚΟΠ να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές και όσους συμμετέχουν σε έναν αγώνα».

Σημειώνεται ότι, ο ΠΑΣΠ είχε συναντηθεί με αξιωματούχους της Αστυνομίας με σκοπό να ληφθούν μέτρα για την προστασία των παικτών, η σωματική ακεραιότητα των οποίων κινδύνεψε αρκετές φορές στα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, σύμφωνα με την Αστυνομία κουκουλοφόροι, προέβησαν σε χειρονομίες προς το λεωφορείο της ομάδα της Πέγειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, σε κάποια στιγμή, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, στο ύψος της Παρεκκλησιάς, κουκουλοφόροι, οι οποίοι επέβαιναν σε οχήματα, με καλυμμένες τις πινακίδες εγγραφής, προέβησαν σε χειρονομίες προς το λεωφορείο της ομάδα της Πέγειας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, ώστε το λεωφορείο να συνεχίσει κανονικά την πορεία του προς το Δάλι.

Σημειώνεται ακόμη πως, άνθρωποι της Πέγειας κατήγγειλαν πως, οπαδοί της Ομόνοιας 29 Μαΐου, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και με ύπουλο τρόπο έβαλαν ζιβανία στο μπουκαλάκι του νερού του τερματογύλακας της ομάδα της Πάφου, που βρισκόταν στην εστία του.

Δειτε Επισης

Εξέγερση από παίκτες της Γιουνάιτεντ που ζητούν άμεση απομάκρυνση του Τεν Χαγκ
Η Παρί και η κατάρα των δοκαριών-Ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα του 2011-12
Χούμελς: Τρελή σεζόν για την Ντόρτμουντ, δεν μας πίστεψαν πολλοί
Η ΑΕΚ κατέδειξε στη ΔΕΑΒ ότι ο Αλμέιδα δέχθηκε επίθεση με τη λήξη του αγώνα
Δεν είναι πλέον υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ο Τεν Χαγκ
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Ο Ρόις σκέφτεται να μετακομίσει στο MLS μετά το τέλος της σεζόν!
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
BINTEO: Ρωτήθηκε για τη Ρεάλ και έφυγε από την συνέντευξη τύπου ο Μπαπέ