Τέλος οι τρανς γυναίκες από τους αγώνες στίβου, μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Η World Athletics θα απαγορεύσει τις τρανς γυναίκες που έχουν περάσει την εφηβεία από τους γυναικείους αγώνες στίβου.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος σώματος, Σεμπάστιαν Κόου, είπε το απόγευμα της Πέμπτης ότι «οι τρανς αθλητές δεν πρέπει να αγωνίζονται στην κατηγορία των γυναικών».

Ο Κόου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Μονακό ότι οι τρανς γυναίκες που πέρασαν μετά την εφηβεία «δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε γυναικείες εκδηλώσεις» από τις 31 Μαρτίου και μετά.

«Όπου η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να δικαιολογήσει τη διατήρηση της καταστολής της τεστοστερόνης για τρανς αθλητές, το συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει να καθοδηγείται από την πρωταρχική μας αρχή, που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας», είπε.

«Δεν μπορούμε με κάθε συνείδηση ​​να αφήσουμε τους κανονισμούς μας για τα τρανσέξουαλ όπως ήταν στα πέντε νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον ένα χρόνο όταν δεν ήμασταν σίγουροι για τον αντίκτυπο που θα είχε σε όλους τους κλάδους μας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε περισσότερα και πρέπει να μάθουμε περισσότερα τώρα».

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Η Κύπρος ξεκίνησε προετοιμασία για το EuroBasket 2025 και αποφασίζει άμεσα για Ράιτ
Ξαναχτύπησε ο Ιβανίσεβιτς για τον Τσιτσιπά-«Είναι σαν ένα μωρό, πρέπει ν' αλλάξει πράγματα εκτός γηπέδου»
«Ο Βαλαντσιούνας μοιάζει αποφασισμένος να παίξει στην Ευρώπη»
Marca: «Ο Τσιτσιπάς δεν πείθει ούτε τον προπονητή του»
Έχασε σετ από τον Στρουφ, αλλά προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon ο Αλκαράθ
Υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Βαλαντσιούνας
Η Σαμπαλένκα ξεπέρασε τη δοκιμασία με τη Ραντουκάνου στο Wimbledon
Συγκλονίζει ο Ρίκι Ρούμπιο-«Ένα βράδυ είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσω, όχι με το μπάσκετ, αλλά με τη ζωή»
Ταξιδεύει για Ελλάδα ο Βαλαντσιούνας, όλα έτοιμα για να σκάσει η βόμβα του Παναθηναϊκού
Λειβαδιώτης: Στόχος της Εθνικής Ανδρών να ξεπεράσει το δικό της ταβάνι στο EuroBasket 2025