Καταδικάζει τα επεισόδια ο Απόλλωνας-«Για ποιο λόγο αφέθηκε ανοιχτή η πόρτα;»

Καταδικάζει τα επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου του «Σταδίου Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος», η Επιτροπή Διαχείρισης Καλαθόσφαιρας του Σωματείου του Απόλλωνα.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι, «εκτός του αυτονόητου ότι τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα της καλαθόσφαιρας αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα, είναι γεγονός πως αισθανόμαστε οι κόποι, οι θυσίες μας και οι προσπάθειες μας για την πρόοδο του αθλήματος να αμαυρώνονται από τις απερισκεψίες και την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων».

Προσθέτοντας ότι, «αναλογιζόμενοι των ευθυνών που αναλογούν σε όλους, αλλά κυρίως στην Πολιτεία και τις Αρχές που είναι υπεύθυνες για τα μέτρα Πρόληψης και Καταστολής της βίας θα θέλαμε να απευθύνουμε τα κάτωθι ερωτήματα.

  1. Πώς είναι δυνατόν οι φίλαθλοι της μιας ομάδας να εισήλθαν στο γήπεδο πριν την έναρξη χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να φέρουν αιχμηρά αντικείμενα όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ενώ οι φίλαθλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ εισήλθαν 2-3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (!) και μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους και τεχνηέντως δημιουργημένες εντάσεις.
  2. Για ποιον λόγο αφέθηκε ανοιχτή η πόρτα ή/και αφύλακτη η διάβαση μεταξύ των δύο κερκίδων, με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση οι φίλαθλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο ημίχρονο (μεταξύ αυτών και οικογένειες/συνοδοί παιδιών των ακαδημιών) και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα τα καταδικασθέντα επεισόδια.
  3. Βρισκόμαστε στο 2023, υπάρχουν κάμερες και τεχνολογικός εξοπλισμός για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  4. Διαρροές, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και ψίθυροι ότι οι φίλαθλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ προσήλθαν στο Στάδιο χωρίς τα απαραίτητα (εισιτήριο/κάρτα φιλάθλου) είναι παντελώς ανυπόστατα καθώς παρουσία ανθρώπων του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ (όταν χρειάστηκε να διαπιστώσουν σε τι οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην προσέλευση) αλλά και σε συνεργασία με τους επικεφαλής της Αστυνομίας, επιβεβαιώθηκε η κατοχή κάρτας φιλάθλου και εισιτηρίου από τους προσερχόμενους φιλάθλους.

Τέλος, η Επιτροπή Διαχείρισης Καλαθόσφαιρας του Σωματείου του Απόλλωνα σημειώνει ότι, «προφανώς τα ανωτέρω δημοσιεύματα προέρχονται από τους ίδιους που απέτυχαν να σχεδιάσουν σωστά την ομαλή προσέλευση των φιλάθλων και την διεξαγωγή του αγώνα.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι έζησε την κατάκτηση της Euroleague ο Κώστας Σλούκας
Με Μπερετίνι στον ημιτελικό του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς
Έφτασαν σε Παρίσι και Μασσαλία Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες ενόψει Ολυμπιακών
Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΟΕ εξήγγειλε ο Παναγιώτης Κοντίδης
Η παγκόσμια βλάβη επηρεάζει συστήματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Μ. Τραΐκοβιτς: Στόχος ο τελικός στους Ολυμπιακούς του Παρισιού
Άρχισαν οι αναχωρήσεις της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής για το Παρίσι
Σε εξέλιξη 24 υποθέσεις για την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού-Δόθηκαν 18 στον Εισαγγελέα
Εξήγγειλε επιπλέον χορηγία 350 χιλιάδων ευρώ για τους Κύπριους αθλητές ο Πρόεδρος
Με στόχο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό ότι θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς ο Κοντίδης