Η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου του Απόλλωνα-«Νιώθουμε ντροπή...»

Για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, εντός και εκτός του σταδίου Ελευθερία, μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου Απόλλωνα, τονίζοντας πως «νιώθουμε ντροπή και αναρωτιόμαστε κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, βλέποντας τέτοια έκτροπα. Όσον αφορά την αιτία, δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να ερωτηθούν αυτοί που ήταν στην ασφάλεια του γηπέδου».

Μιλώντας στον Super Sport FM, o πρόεδρος του Σωματείου των κυανολεύκων της Λεμεσού, Ξενοφών Χαραλάμπους, ανέφερε, «καταρχήν όσα έγιναν ήταν αποτρόπαια, εγκληματικά και απαράδεκτα. Δεν επιτρέπεται σε ένα αθλητικό γεγονός, σε μία γιορτή της καλαθόσφαιρας, να επιτρέποντα τέτοια γεγονότα. Όλα τα παιδιά του συμβουλίου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «οι δικοί μας οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο σχεδόν στη λήξη του ημιχρόνου. Δε γνωρίζω για πιο λόγο μπήκαν τόσο αργά, όμως γνωρίζω πως είχαν συνοδεία Αστυνομίας από τη Λεμεσό μέχρι το Ελευθερία. Ήταν γύρω στους 150-160 οπαδούς. Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν συμπλοκές εκτός του γηπέδου με άτομα της Αστυνομίας. Εδώ θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πως είναι δυνατόν στη μία ομάδα να γίνεται μαζικά είσοδος οπαδών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, μέσα σε μία διάρκεια 5-10 λεπτών, ενώ στην αντίπερα όχθη να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος; Ο οποίος έλεγχος με βρίσκει σύμφωνο, αλλά πρέπει να υπάρχει για όλες τις ομάδες ίδιο μέτρο. Με προέτρεψαν να βγω έξω κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκτός γηπέδου και με τη βοήθεια της Αστυνομίας βάλαμε μία σειρά και μπήκαν στο γήπεδο. Η είσοδος των οπαδών έγινε σωστά, με την επίδειξη κάρτας φιλάθλου και ταυτότητας. Αυτά που γράφτηκαν σε ορισμένα ΜΜΕ πως δεν έγινε έλεγχος δεν ευσταθούν».

Ερωτηθείς για το τι κάνει ένα σωματείο για να αποτρέψει επεισόδια, είπε πως, «μπορούμε να κάνουμε εμείς; Από τη στιγμή που έχουν κάρτα οπαδού και εισιτήριο, δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι συστάσεις για να είναι κόσμιοι στα γήπεδα».

Για την κάρτα φιλάθλου ανέφερε πως, «δε δουλεύει. Ούτε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υπάρχουν, ούτε τίποτα για να δουλέψει».

Δειτε Επισης

Στόχος η νίκη για την ΑΕΛ κόντρα στην KK Plevlja
Νίκες για Ομόνοια και ΑΕΛ στην 8η αγωνιστική στο Futsal Ανδρών
Άρχισε προετοιμασία ενόψει Nations League η Εθνική Ομάδα Γυναικών
Ανεπιθύμητος συμβιβασμός στην Περιστερώνα
BINTEO: Έριξε τριάρα στην ΑΕΛ και ανέβηκε στην 6η θέση η ΑΕΚ
«Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά την ήττα από την Ομόνοια, κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός»
«Δεν δεχόμαστε από κανένα να μας στερεί αυτό που δικαιούμαστε στο γήπεδο»
Παπαδόπουλος: Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί καθηγητές διαιτησίας και αναλύουν τις φάσεις
Η ανάλυση του Κυπριανίδη για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα δύο ντέρμπι
Νέο πλήγμα με Γκαρσία στην Ανόρθωση