Επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών

Επανέρχεται ξανά στο τραπέζι το θέμα απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τόσο εντός, όσο και εκτός του σταδίου Ελευθερία.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά την καλαθόσφαιρα, με τον πρόεδρο της ΚΟΚ να μην αποκλείει πως αυτό μπορεί να είναι ένα από τα μέτρα που θα παρθούν.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ανδρέας Μουζουρίδης ανέφερε ότι, «θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή και θα βάλουμε και εμείς στο τραπέζι τις δικές μας εισηγήσεις. Δεν σας κρύβω ότι από χθες γίνεται σκέψη να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών, για ότι παιχνίδια έχουν απομείνει για τη συνέχεια του δικού μας πρωταθλήματος. Έχω αυτή την πληροφόρηση. Συμφωνών απόλυτα με τα όσα, χθες, έχουν δηλώσει οι αρμόδιοί από την Αστυνομία. Πρέπει να ξαναδούμε το νομικό πλαίσιο, να βάλουμε εκείνες τις δικλίδες ασφαλείας, αν δώσουμε εκείνα τα εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας».

Σε ερώτηση εάν απόφαση θα παρθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας είπε ότι, «εάν η Πολιτεία πάρει την απόφαση πριν τη δική μας συνεδρία, εννοείται θα πορευθούμε μαζί τους. Εάν όχι, εμείς είμαστε διατεθειμένοι στη συνεδρία μας της Δευτέρας, να συζητήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για να πάρουμε αυτή τη δύσκολη για τον αθλητισμό απόφασης. Κακά τα ψέματα, για τους λίγους τιμωρείται το σύνολο των υγειών σκεπτόμενων φιλάθλων, των φίλων του αθλήματος, οι οποίοι θέλουν όπως σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, πηγαίνουν για να δουν το οποιοδήποτε άθλημα, το οποιοδήποτε παιχνίδι. Εάν δεν παρθούν τα μέτρα άμεσα, από τύχη όσοι ήμασταν στο γήπεδο, είχαμε τον δικό μας άγγελο, δεν θρηνήσαμε θύματα. Είμαστε κοντά αν δεν πάρουμε μέτρα».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε πως δεν μπορεί να λεχθεί οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι λήφθηκαν αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, γιατί οι προτάσεις που είχαμε κάνει δεν αφορούσαν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και άλλα αθλήματα, στα οποία παρουσιάζονται παραβατικές συμπεριφορές από συγκεκριμένος οπαδούς, συγκεκριμένων ομάδων, για να μη τα μηδενίζουμε όλα. Σε ένα πλαίσιο, προληπτικής πολιτικής και όχι κατασταλτικής, εισηγηθήκαμε για συγκεκριμένους αγώνες οι φιλοξενούμενοι να μη μεταβαίνουν σε στάδια ακριβώς, για να προλαβαίνουμε τέτοια επεισόδια. Τα επεισόδια δεν συμβαίνουν μόνο στα γήπεδα. Παρατηρήσαμε και πολλά επεισόδια, κατά τη διάρκεια διαδρομής κάποιων οπαδών, που μετέβαιναν από μια πόλη σε άλλη, στους δρόμους σταματούσαν, χρησιμοποιήσαν επικίνδυνα αντικείμενα, έριχναν επικίνδυνα αντικείμενα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χθες έγινε μια σύσκεψη υπό την προεδρία της υπουργού Δικαιοσύνης και την παρουσία της Αστυνομίας, όπου λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις, κάποια μέτρα άμεσα αλλά και κάποια άλλα μέτρα μεσοπρόθεσμα, τα οποία θα ανακοινωθούν ενδεχομένως το επόμενο χρονικό διάστημα. Έχουν συζητηθεί πολλά θέματα, πέραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία. Έχουν κατατεθεί διάφορες εισηγήσεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να μπορέσουμε να δημοσιοποιήσουμε τα οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν».

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου