Βολές ΑΚΕΛ σε Αστυνομία για τα επεισόδια-«Όργιο ρουσφετιού, διέλυσαν διευθύνσεις, ανίκανοι σε θέσεις»

Πυρά κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας, για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή, έξω από το στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος, ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς και μελών της Δύναμης, εξαπολύει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ο οποίος έκανε λόγο για όργιο ρουσφετιού και τοποθέτηση ανίκανων ατόμων, σε θέσεις που έπρεπε να είναι υπεύθυνα πρόσωπα.

Ο κ. Δαμιανού, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95,0, εξέφρασε την απορία αν υπήρχε επιχειρησιακό πλάνο, για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, καθώς και η αναγκαία αστυνόμευση, ενώ διερωτήθηκε αν εφαρμόστηκαν σωστά οι νομοθεσίες για καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, συνεχίζοντας, σημείωσε πως χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, αφού είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Στη συνέχεια, άρχισε να βάλλει κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας, σημειώνοντας πως έμεινε εκτεθειμένη από την πορεία της υπόθεσης, αφήνοντας αιχμές και κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης, σημειώνοντας πως φρόντισε να αποψιλώσει τις αστυνομικές διευθύνσεις, τη μηχανοκίνητη μονάδα και άλλες μονάδες που επιτελούν σημαντικά καθήκοντα. «Μέσα από ένα όργιο ρουσφετιού και ημετεροκρατίας διέλυσαν ολόκληρες διευθύνσεις και τοποθετούνται ανίκανοι σε θέσεις που έπρεπε να τοποθετούνται υπεύθυνοι άνθρωποι».

Ο κ. Δαμιανού υποστήριξε ότι υπήρχε επιλεκτική αστυνόμευση στα συγκεκριμένα επεισόδια, συγκρίνοντας τα με τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την ειρηνική πορεία των «Ως Δαμαί» κατά την περίοδο της πανδημίας, που έγινε μάλιστα και η χρήση του Αίαντα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά διαδηλωτές.

Δειτε Επισης

Πώς είδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψαν τη βραδιά Ζιντάν και Ναδάλ που μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα
«Θετικός» ο Ιρακινός τζουντόκα Σεχέν Σεχέν, τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων!
Τα ρόστερ των δώδεκα μονομάχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΒΙΝΤΕΟ: Γκάφα από τους Γάλλους-Ύψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών
«Η μεγαλύτερη τιμή»-Περήφανος που κράτησε την ελληνική σημαία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Άναψε η ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι-Η διαφορετική τελετή που έκλεψε εντυπώσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι