Αποκαλύψεις για Αμπράμοβιτς-Χρηματοδοτούσε κρυφά άλλη ομάδα, ενώ ήταν ιδιοκτήτης στην Τσέλσι

Η σχέση μεταξύ της Τσέλσι και της Φίτεσε υπήρξε ένα αντικείμενο έρευνας για πολλά χρόνια, μιας και οι Λονδρέζοι είχαν δανείσει κατά καιρούς πολλούς παίκτες τους (Μάτιτς, Μάουντ) στον ολλανδικό σύλλογο (κάτι που φυσικά δεν είναι παράτυπο). Η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε δύο έρευνες για τη σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων αλλά από την έρευνά της δεν προέκυψαν κάποια ευρήματα.

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως από μια κρυφή διαρροή δεδομένων που προέρχονται από την εταιρεία υπεράκτιων υπηρεσιών (offshore), MeritServus με έδρα την Κύπρο. Τα έγγραφα, που εξετάστηκαν από τον Guardian και το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, φαίνεται να αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τουλάχιστον 117 εκατομμυρίων ευρώ μυστικής χρηματοδότησης του Αμπράμοβιτς στον ολλανδικό σύλλογο.

Οι υποψίες για τη σχέση των δύο ομάδων άρχισαν όταν έγινε η αγορά του συλλόγου από τον Γεωργιανό επιχειρηματία Μεράμπ Τζορντάνια το 2010, ο οποίος επιβεβαίωσε μεν ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον Αμπράμοβιτς, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο Αμπράμοβιτς χρηματοδοτούσε την ομάδα.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες έρχονται σε κόντρα με τους κανονισμούς της UEFA, που απαγορεύουν στις ομάδες που παίζουν μεταξύ τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που παίζουν εναντίον άλλων ομάδων να παίζουν ανεξάρτητα για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των διοργανώσεων και έτσι ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο να μην ελέγχει δύο ομάδες στην ίδια διοργάνωση.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχώρησε από την ιδιοκτησία της Τσέλσι τον Μάιο του 2022, λόγω των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia
Σοκ στην Premier League-Ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση και βιασμό
Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο