«Ο Λαπόρτα μού είπε ότι θα ανανεώσει τον Μέσι και την επόμενη ημέρα έφυγε»

Ο Ρόναλντ Κούμαν πήρε τη σκυτάλη από τον Λουίς Φαν Χάαλ και βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της Ολλανδίας για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με σκοπό να την οδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2024, ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεχάσει τις έντονες στιγμές που βίωσε στην Μπαρτσελόνα.

Απόδειξη η συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα "Relevo", με τον έμπειρο προπονητή να βγάζει στη φόρα ένα παρασκήνιο από την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από τους μπλαουγκράνα το καλοκαίρι του 2021.

"Ο Λαπόρτα μου είπε "Αύριο έχουμε ραντεβού, θα υπογράψουμε την ανανέωση του Μέσι, αλλά την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Εκείνο το βράδυ έφυγε ο Λέο. Ο Μέσι είναι η Μπαρτσελόνα και δεν άξιζε να φύγει με αυτόν τον τρόπο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κούμαν, και πρόσθεσε:

"Την εποχή που ήμουν στην Μπάρτσα υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Δεν υπήρχαν χρήματα και πολλά πράγματα ήταν εναντίον μου. Εάν όμως είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω, θα το έκανα, η αγάπη μου για αυτή την ομάδα είναι μεγάλη.

Έχω κάνει πολλά πράγματα για το καλό της Μπαρτσελόνα. Στην πρώτη μου σεζόν πήραμε το Κύπελλο και είχαμε καλή πορεία στην La Liga. Όταν όμως ένας πρόεδρος αμφιβάλλει για σένα υπάρχει πρόβλημα.

Υπήρχαν αρκετά πράγματα απέναντί μου, όπως η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, οι εκλογές, ο κορονοϊός, τα αντίο του Μέσι και του Γκριεζμάν. Όσον αφορά στους νέους, ο Πέδρι ήταν ο πρώτος που έκανε ντεμπούτο. Ήταν ο πρώτος που με εξέπληξη, από την πρώτη ημέρα φαινόταν πως ήταν σε ανώτερο επίπεδο συγκριτικά με την ηλικία του

Ξεκαθάρισε δε πως η Μπάγερν είχε ενδιαφερθεί για τον Πέδρι, με τον ίδιο να παρεμβαίνει όμως για να παραμείνει στο "Καμπ Νόου": "Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, υπήρχε ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Πέδρι, αλλά είπα στο σύλλογο πως τον ήθελα και πως σύντομα θα γινόταν βασικός".

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο