«Πήγα στην Ομόνοια γιατί περίμενα τη μετακίνησή μου για την Παρί Σεν Ζερμέν

Για το πως κατέληξε στην Ομόνοια μίλησε ο Τρέζορ Λομάνα Λούα Λούα, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

Σε συνέντευξη του στο Gazzetta, ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λευκωσίας, ανέφερε πως, «πήγα στην Ομόνοια, γιατί περίμενα τη μετακίνησή μου για την Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί ήταν ο Λεμονής προπονητής και με κάλεσε να πάω να βοηθήσω για τα προκριματικά του Champions League. Δεν έκανα τόσο τη διαφορά αλλά προσπάθησα πολύ. Για την Παρί, η ιστορία είναι η εξής. Μετά τον Ολυμπιακό, ήμουν στο Κονγκό και ο προπονητής της εθνικής ομάδας είχε πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν και μου ζήτησε να πάω εκεί. Ωστόσο έγινε ένα μπέρδεμα με τον ατζέντη και έτσι δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή».

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τριφύλλι είπε πως, «δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά όταν ήρθε στην ομάδα. Ωστόσο ήταν σαν καθηγητής. Ήταν σκληρός άνθρωπος αλλά έκανε και πολλά αστεία και γελούσαμε στην προπόνηση. Έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα αλλά περάσαμε αρκετά καλά μαζί. Ήταν πολύ καλός κόουτς».

Σε ερώτηση εάν θα άλλαζε κάτι για την καριέρα του είπε ότι, «δεν θα άλλαζα τίποτα στην καριέρα μου. Έχω μετανιώσει για πράγματα αλλά όλα είναι θέλημα Θεού και εκείνος με έστειλε σε αυτόν τον δρόμο. Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα. Αυτή η καριέρα με έκανε να πάω σε πολλές χώρες, πόλεις και ομάδες».

Σε ερώτηση εάν είχε ποτέ θέμα ρατσισμού και πώς το αντιμετώπισε ο πρώην άσος της Ομόνοιας είπε ότι, «είχα θέμα ρατσισμού στην Ελλάδα. Όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και από την εξέδρα μου έκαναν διάφορους ήχους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και δεν μου έριχνε τη ψυχολογία. Και στην Αγγλία είχα τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν με ένοιαζε. Μου έδινε δύναμη να συνεχίσω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μία γιατί σε κάθε ομάδα είχα και μία διαφορετική ιστορία να πω. Όμως η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν φόρεσα το εθνόσημο της χώρας μου. Κάθε παιχνίδι που έπαιξα για τη χώρα μου ήταν ξεχωριστό και ο λόγος ήταν επειδή ο πατέρας μου δεν κατάφερε ποτέ να παίξει για την εθνική ομάδα, οπότε για εμένα ήταν υπέροχη στιγμή όταν τα κατάφερα και ήμουν και αρχηγός. Έχω μία ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει ως στόχο να εξάγει ταλέντα σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης. Δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό ή να συνεργαστώ με την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο. Ίσως επιστρέψω για να δω τις τελευταίες αγωνιστικές της φετινής σεζόν».

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»