Πρώην παίκτης της Άρσεναλ έμεινε τετραπληγικός από νοθευμένο ποτό

Το όνομα του Ντάνιελ Κέιν δεν λέει πολλά στο φίλαθλο κοινό. Η ιστορία του, ωστόσο, βλέπει το φως δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αφότου η οικογένειά του απηύθυνε έκκληση στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας GoFundMe για την εύρεση του ποσού των 100.000 λιρών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μιας σύγχρονης μεθόδου αποκατάστασης για άτομα με τετραπληγία.

Ο 23χρονος Κέιν, μέχρι το 2020 ήταν ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικές ομάδες της Αγγλίας, έχοντας περάσει στο παρελθόν από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και της Μπαρνέτ. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2020 πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του που από θαύμα δεν του στοίχισε τη ζωή, αφήνοντάς τον ωστόσο τετραπληγικό.

Μετά από έξοδο με τους φίλους του σε νυχτερινό κλαμπ, ο 20χρονος τότε Ντανιέλ έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα αίτιά της αφορούσαν κατανάλωση νοθευμένου ποτού η οποία του προκάλεσε καρδιακή προσβολή. Συνολικά, ο Κέιν έμεινε σε κώμα για 25 ολόκληρες ημέρες και οι γιατροί είχαν προετοιμάσει τους γονείς του για το ενδεχόμενο να μην συνέλθει ποτέ. Τελικά, συνήλθε, αλλά όταν ξύπνησε από το κώμα βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού» λόγω του μεγάλου διαστήματος που πέρασε χωρίς να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός του.

Η διάγνωση ήταν τετραπληγία, η διαταραχή δηλαδή της κινητικής ή αισθητήριας λειτουργίας ή αλλιώς, παράλυση των άκρων ενός ατόμου.

Με τον καιρό, ο Ντάνιελ άρχισε να ανακτά τις γνωστικές του λειτουργίες και την περιορισμένη κίνησή του. Η μητέρα του δήλωσε ότι αν και η βραχυπρόθεσμη μνήμη του είχε επηρεαστεί, η μακροπρόθεσμη μνήμη του έμεινε ανέπαφη.

«Όταν ξύπνησε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, δεν μπορούσε να κουνηθεί - ήταν σαν νεογέννητο αλλά οι νοσοκόμες είπαν ότι τους ακολουθούσε με τα μάτια του, οπότε είπαν ότι ήταν "κάποιος υπάρχει εκεί μέσα''», είπε η Τρέισι Κέιν, μητέρα του Ντάνιελ μιλώντας στον «Independent».

Η μεγαλύτερη αδερφή του, Νάταλι, είπε ότι ο αδερφός της πέρασε δυόμισι χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία και οίκους φροντίδας, πριν τελικά του επιτραπεί να επιστρέψει σπίτι του τον Δεκέμβριο.

Πλέον βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και έχει περιορισμένη κίνηση στο πάνω μέρος του σώματος, που σημαίνει ότι χρειάζεται φροντίδα πλήρους απασχόλησης, καθώς χρειάζεται να τον σηκώνουν από το κρεβάτι και να τον πηγαίνουν στο μπάνιο.

Από τον Ιανουάριο ο πρώην ποδοσφαιριστής ακολουθεί συνεδρίες αποκατάστασης με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Neurokinex, η οποία παρέχει μια εξειδικευμένη θεραπεία για την τετραπληγία που κοστίζει 68 ευρώ την ώρα (πάνω από 2.200 τον μήνα). Γι' αυτό και η αδερφή του προχώρησε στη δημιουργία σελίδας-έκκλησης στο GoFundMe, προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητη πόροι για την ολοκλήρωσή της. Από τις 100.000 λίρες στις οποίες τέθηκε ο στόχος, έχουν ήδη συγκεντρωθεί μέσα σε δύο μήνες περίπου 60.000.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Μάτιπ: Αποσύρθηκε στα 33 του χρόνια
Σε προχωρημένες συζητήσεις με την αγγλική ομοσπονδία ο Τούχελ
Με Κάλενς σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, το Περού κέρδισε την Ουρουγουάη του Πελίστρι
Λούλα: «Μόνο Παίκτες από τη Βραζιλία στην Εθνική Ομάδα»
Ο ΜάκΑτι τίμησε τη μνήμη του Μπάλντοκ αφιερώνοντάς του το γκολ του με την Κ21 της Αγγλίας
Nations League: Νίκη με υπογραφή Ουντάβ για Γερμανία, έσωσε τον βαθμό στο τέλος η Ολλανδία
UEFA: Τιμωρία σε Λάτσιο και Ατλέτικο για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους
Ρεάλ Μαδρίτης: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Καρβαχάλ
Ο Ρόι Κιν τα «έχωσε» στους Άγγλους για το 1-0 του Παυλίδη: «Είστε σοβαροί; Κάποιος να κάνει ένα τάκλιν»
Κιλιάν Μπαπέ: Έγινε... τσακωτός σε νυχτερινό κλαμπ της Στοκχόλμης, όσο παιζόταν το Ισραήλ - Γαλλία