Άλωσε το Παρίσι και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα η Λιόν

Έκανε το «κόλπο γκρόσο» στο Παρίσι και δώρο στις Λανς και Μαρσέιγ η ψυχωμένη Λιόν! Η ομάδα του Λοράν Μπλαν, σόκαρε τον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Εμπαπέ επικρατώντας 1-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» με σκόρερ τον Μπαρκολά στο 56' βάζοντας φωτιά στην κορυφή της Ligue 1 εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος!

Χαμένο πέναλτι από τον Λακαζέτ στο 39' για τους «Λιονέ», αποδοκιμασίες πριν τη σέντρα προς τον Λιονέλ Μέσι από τους οπαδούς των γηπεδούχων! Παρέμειναν στην κορυφή αλλά με διαφορά έξι βαθμών από τη Λανς και τη Μαρσέιγ οι Παριζιάνοι, ανέβηκε στην 9η θέση με 44 βαθμούς η Λιόν, που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Παρίσι μετά τον Δεκέμβριο του 2020!

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Παρί έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Βιτίνια, να υποδέχεται την πάσα του Μέσι στο 4' αλλά να αστοχεί από κοντά με πλασέ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κιλιάν Εμπαπέ, με σουτ εκτός περιοχής απείλησε την εστία του Λόπες χάνοντας την ευκαιρία να βάλει μπροστά από νωρίς την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ.

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς η Λιόν έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Νταναρούμα, ανέτρεψε τον Λακαζέτ μέσα στην περιοχή παραχωρώντας πέναλτι, όμως ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με το 0-0 να είναι το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Λιόν ήταν εκείνη που «πάγωσε» το Παρίσι με τον Μπαρκολά να νικά από κοντά τον Ντοναρούμα γράφοντας στο 56' το 0-1! Η Παρί «άδειασε» ψυχολογικά και παρουσιάστηκε αρκετά «φλύαρη» στα τελευταία λεπτά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων οι οποίοι πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη ανακτώντας τις λιγοστές τους ελπίδες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Ριζικές αλλαγές στη Μάντσεστερ Σίτι-Εννέα παίκτες προς αποχώρηση
Νεϊμάρ: Ο κόσμος νομίζει ότι πάω σε πάρτι κάθε μέρα, δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ που είμαι
Μετά τον Βιρτς η Λίβερπουλ αδειάζει τα ταμεία της για να πάρει και τον Ίσακ
Η συμφωνία Νίκο Γουίλιαμς-Μπαρτσελόνα στέλνει τον Ράσφορντ στην Νιούκαστλ
Τα βρήκε με την Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο έξι ετών o Νίκο Γουίλιαμς
Ο Γκιόκερες τραβάει το σχοινί στα άκρα με την Σπόρτινγκ!
Πεντάρα η Γιουβέντους στην Αλ-Αΐν, γλίτωσε το κάζο η Σάλτσμπουργκ 2-1 την Πατσούκα
Κανσέλο μετά την ισοπαλία με Ρεάλ-«Είμαι ένας απλός φίλος της Μπαρτσελόνα, την αγαπώ»
Οι γονείς του Βιρτς θα λάβουν σχεδόν εννέα εκατομμύρια για την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ
Πήρε φόρα η Λίβερπουλ-Μετά τον Βιρτς θέλει να κλείσει και τον Ίσακ