Ασπίδα προστασίας σε Μαλέκκο-«Tου φέρθηκαν πρόστυχα, τον έδιωξαν με το έτσι θέλω»

Ασπίδα προστασίας στον Κώστα Μαλέκκο που δέχθηκε φραστική επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιθυμία που εξέφρασε για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, ύψωσε ο Ιάκωβος Ζαχαριάδης, παλαίμαχος παίκτης της Ομόνοιας.

«Με αφορμή μια δήλωση του Μαλέκκου ότι είναι ΑΠΟΕΛ άρχισαν κάποιοι Ομονοιάτες πάλι τα γνωστά σχόλια σε βάρος του. Δυστυχώς είτε φαίνεται να αγνοούν την αλήθεια είτε θέλουν να αποτελούν κομμάτι της παραχάραξης της.

Ο Μαλέκκος ήταν Ομονοιάτης από τα γεννοφάσκια του και από οικογένεια με Ομονοιάτες, υπηρέτες του συλλόγου.

Κάποιοι παράγοντες που θεωρούσαν τους εαυτούς τους πιο σπουδαίους από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, του συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο, πρόστυχο και απάνθρωπο τρόπο και τον έδιωξαν με το “έτσι θέλω” από την Ομόνοια. Η Ιστορία γενικά στην Κύπρο είναι ο παραχαραγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και για την υπόθεση Μαλέκκος.

Δυστυχώς -παρόλο που ήταν φυσιολογικό- ο ίδιος μετά από τον εξαναγκασμό του και την απόρριψη του να είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας ακολούθησε μια πορεία που κατέληξε στους απέναντι η οποίοι τον υποδέχθηκαν με μεγάλη εκτίμηση και ήταν ιδιαιτέρως γενναιόδωροι μαζί του. Ο Ομονοιάτικος κόσμος του Μαλέκκου γκρεμίστηκε όταν χιλιάδες “Ομονοιάτες” φώναζαν ομαδικά το γνωστό εμετικό σύνθημα για την μάνα του την ίδια στιγμή που ο πατέρας του, συνέχιζε να πωλεί λαχεία και να υποστηρίζει οικονομικά  την Ομόνοια.

Ο μη σεβασμός προς την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του από την επίσημη Ομόνοια της οποίας τότε η Θύρα 9 ήταν πλήρως ελεγχόμενη από το Δ.Σ., αποτέλεσε τον ουσιαστικό λόγο που ο Μαλέκκος διέγραψε συνειδητά την ΟΜΟΝΟΙΑ και με όλο του το είναι πέρασε στους απέναντι.

Έδωσε συνέντευξη και είπε αληθινά αλλά και πικραμένα λόγια ταυτίζοντας τον εαυτό του με τους απέναντι σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς ο φανατισμός και η βλακεία κάποιων δεν τους επιτρέπει ακόμη και σήμερα να θέλουν να δουν και να μάθουν την αλήθεια. Τον Μαλέκκο τον έδιωξαν με το έτσι θέλω και όχι μόνον αυτό, αλλά ήθελαν να τον αναγκάσουν αφού τον έδιωξαν, να πάει εκεί που αυτοί ήθελαν να πάει.

Δηλαδή δεν τους αρκούσε που τον έδιωξαν, ο φασισμός τους, τους οδηγούσε στο να τον εξαναγκάσουν και στο που θέλουν αυτοί να πάει. Λυπούμαι επίσης που ο Όμιλος Παλαίμαχων Ομόνοιας Λευκωσίας εξακολουθεί να ταυτίζεται με εκείνες τις φωνές που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία σαν να μην υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας με πολύ μεγαλύτερη προσφορά από πολλούς από αυτούς, τον κρίνουν ανεπιθύμητο και στον Όμιλο Παλαίμαχων της Ομόνοιας. Εκείνο που δεν ξέρουν είναι ότι κανένας δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα γιατί η προσφορά του Μαλέκκου είναι γραμμένη και με χρυσά και με πράσινα γράμματα στην Ιστορία της Ομόνοιας και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο που ξεπήδησε από τις τάξεις της Ομόνοιας.

Την Ιστορία δεν μπορείς να την αλλάξεις απλά την ερμηνεύεις κατά το δοκούν και συνήθως όπως κάποιοι είτε δυνατοί είτε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τον τρόπο που οι ίδιοι θέλουν».

Δειτε Επισης

Πετρίδης: Ζητούμε καθαρό επενδυτή στις εργασίες του, όχι ξέπλυμα χρημάτων
Αυτά είναι τα δύο σχέδια οικονομικής ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ
Πετρίδης για το δημοσίευμα για πώληση ομάδας-«Αφορά τον ΑΠΟΕΛ, το λέει και μόνο του»
Στην Ομόνοια μέχρι το 2027 ο Κούσουλος
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Κύπρου στο Nations League 2024-25
«Ο άτυπος τίτλος δεν λέει κάτι ιδιαίτερο για εμάς, τίποτα δεν κρίθηκε από τώρα»
Σίγουρος για την παραμονή της Δόξας ο Καραβίδας-«Ας πανηγυρίζουν οι αντικαραβιδικοί»
Η Εθνική Γυναικών Κύπρου αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για το Nations League
Διέλυσε με τεσσάρα την ΑΕΛ και ανέβηκε ξανά στην κορυφή ο Άρης
Η τοποθέτηση της Ανόρθωσης για την εισβολή της Αστυνομίας στο κυλικείο του σωματείου