Πώς πήρε το διαζύγιο με την Πάφο ο Μπεργκ-«Την ανέβασα σε άλλο επίπεδο»

Για τη φυγή του από την Πάφο, μίλησε ο Χένινγκ Μπεργκ, σε συνε΄τνευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του.

Μάλιστα, τονίζεται πως ο Νορβηγός προπονητής, αντιμετωπίζει χαλαρά την απόλυση του από την ομάδα της Πάφου.

«Μετά από 277 ημέρες η Πάφος FC τελείωσε για τον Χένινγκ Μπεργκ. Όμως, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Νορβηγίας δεν λυπάται που απολύθηκε στην Κύπρο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο Συναισθηματικά, εξαρτάται από το πόσο καιρό είσαι σε ένα κλαμπ και πόσα έχεις ζήσει. Τώρα είμαι εδώ λιγότερο από ένα χρόνο», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Πάφου.

Όπως είπε ο έμπειρος κόουτς, πιστεύει ότι έχει ανεβάσει την Πάφο σε άλλο επίπεδο, με ένα σύλλογο που δεν έχει κερδίσει ποτέ τίτλο και τερμάτισε 6ος στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν είναι στην 4η θέση και θα παίξει στα ημιτελικά του κυπέλλου. «Υπάρχουν δύο ή τρεις σύλλογοι σε αυτό το πρωτάθλημα που δεν άλλαξαν προπονητές σε όλη τη σεζόν. Στο επάγγελμά μου σπάνια εκπνέουν τα συμβόλαια. Μου αρέσει να τηρώ το συμβόλαιο και δεν το έχω σπάσει ποτέ. Αλλά, αν ο σύλλογος θέλει να αλλάξει, μπορεί να το κάνει. Ίσως δεν είμαι ο μόνος προπονητής που χρειάστηκε να τελειώσει την τελευταία εβδομάδα».

Παράλληλα, ο Νορβηγός κόουτς ανέφερε ότι, «είμαι ευχαριστημένος με τη σεζόν. Η ομάδα μας έχει παίξει καλύτερα τώρα από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Αλλά, δεν έχουμε κερδίσει τόσα παιχνίδια.

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι είναι άδικο που τον απέλυσαν είπε πως, «δεν το σκέφτομαι έτσι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος πρέπει να επιλέξει. Έχω μια χαλαρή προσέγγιση σε αυτό».

Ερωτηθείς εάν ήταν συμφέρουσα οικονομικά η δουλειά στην Κύπρο, ο Μπεργκ είπε ότι, «εξαρτάται με ποιον το συγκρίνεις. Όχι, βέβαια σε σύγκριση με μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλά, καλό σε σύγκριση με μια κανονική δουλειά στη Νορβηγία. Όμως είμαι τυχερός. Είμαι σε μια οικονομική κατάσταση όπου δεν εξαρτώμαι πραγματικά από την εργασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να επιλέγω τις δουλειές μου με βάση αθλητικές σκέψεις και ότι με ενδιαφέρει. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί προπονητές που βρίσκονται σε μια οικονομική θέση που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να πουν όχι σε πράγματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «ναι, έκανα καλή καριέρα και δεν έχω πετάξει τα χρήματα από το παράθυρο. Έχω για να τα καταφέρω. Δεν είχα ποτέ οικονομικά κίνητρα για να γίνω προπονητής. Μπορώ να σκεφτώ το ποδόσφαιρο, να δουλέψω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Χωρίς να ανησυχείς για τα οικονομικά. Είναι βέβαια πολύ καλή θέση να βρίσκεσαι».

Δειτε Επισης

Βαριά ήττα για την Εθνική Κύπρου απέναντι στη Ρουμανία-«Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα»
Ντεμπούτο με το δεξί θέλει ο Σοφρώνης-Ανακοίνωσε sold out η ΚΟΠ
Η Torino FC επισκέφθηκε την ομάδα της Αγίας Νάπας
Επίσημο του Manuel Jiménez στον ΑΠΟΕΛ
Τη Ρουμανία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ανδρών για το Nations League
Μίρτσεα Λουτσέσκου: «Θα συναντήσουμε μια πολύ φιλόδοξη Κύπρο, μας εντυπωσίασαν με την αγωνιστική τους δύναμη»
Ώρα για ανάσες στην ΑΕΚ και από Δευτέρα… Ανόρθωση
Συναρπαστικές Μάχες με 0% Γκανιότα από τη Megabet Plus: Ουγγαρία - Ολλανδία και Τσεχία - Αλβανία!
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει τη Γαλλία στην Κύπρο
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής για αγώνα με Ρουμανία