Διαφωνούν εκ νέου οι παίκτες για τον τελικό κυπέλλου και στέλνουν υπογραφές στην UEFA

Την έμπρακτη διαφωνία τους για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου στις 03/06/2023 έδειξαν οι ποδοσφαιριστές των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα ημιτελικά κυπέλλου Κύπρου.

Με επιστολή προς την ΚΟΠ, την UEFA και την FIFPRO, o ΠΑ.Σ.Π., κοινοποίησε υπογεγραμμένες δηλώσεις από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων ΑΕΛ, Ομόνοια, Πάφου και Ολυμπιακού, οι οποίοι ζητούν από την ομοσπονδία να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού κυπέλλου και να οριστεί το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι αθλητικές σεζόν στην Κύπρο ξεκινούν την 1η Ιουνίου κάθε έτους και λήγουν στις 31 Μαΐου του επόμενου έτους. Η ημερομηνία των συμβάσεων εργασίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των συλλόγων στην Κύπρο λήγει είτε νωρίτερα, είτε στις 31 Μαΐου του έτους που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

Ως εκ τούτου, όπως προστίθεται στην επιστολή, ορίζοντας η ΚΟΠ τον τελικό κυπέλλου στις 03/07/2023, σημαίνει ότι αυτός ο αγώνας θα διεξαχθεί μετά τη λήξη της σεζόν! Είναι αντιληπτό, σύμφωνα με την επιστολή, ότι οι συμβάσεις εργασίας πολλών ποδοσφαιριστών που είναι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους που αγωνίζονται στα ημιτελικά του κυπέλλου θα έχουν λήξει πριν τον τελικό του κυπέλλου!

Επιπλέον, στην επιστολή τονίζεται για ακόμη μια φορά ότι είναι λανθασμένη η θέση της ΚΟΠ ότι τα συμβόλαια παρατείνονται αυτόματα μέχρι το τέλος της σεζόν όταν η ημερομηνία λήξης αποφασίζεται μονομερώς από την ίδια. Αυτό, εξάλλου, έχει ήδη επιβεβαιωθεί με χθεσινή επιστολή (05/04/2023) που έστειλε το νομικό τμήμα της FIFPRO προς την ΚΟΠ.

Δειτε Επισης

Ναυάγησε του Βάιντσιρλ στον Απόλλωνα, στα υπόψιν και ο Νταμπράουσκας
Ενοχλημένος ο Σα Πίντο-«Αν κάποιος θέλει να με κρίνει, ας είναι κάποιος που έχει πετύχει κάτι»
To προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ μετονομάζεται και σε «Ta Meri Finance-Αρχάγγελος»
Στέλνουν 19χρονο Πολωνό στόπερ στον Άρη
Οι διαιτητές στο Οθέλλος-Απόλλων και Διγενής-Πέγεια
Αποκαλύψεις από Κουγιάλη-«Υπάρχει επενδυτής και είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το γήπεδο»
Το μπέρδεμα Καραπαπά μετά τη σύγκριση, το βίντεο… απάντηση και η ανάρτηση για τον ΑΠΟΕΛ
Η άποψη του Πουρσαϊτίδη για την κούρσα του πρωταθλήματος και η αναφορά σε Σα Πίντο
Δύο παιχνίδια για την 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Futsal
Φετφατζίδης: Κάποιοι λένε ότι έχω τελειώσει, ήρθα στον ΑΠΟΕΛ για να παίζω και να πάρω τίτλους