«Υπάρχει ξενομανία στην Κύπρο, φωνάζουν τους Κύπριους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά»

Για τις πρώτες ημέρες στη Ρουμανία και το πώς κατέληξε στη Στεάουα Βουκουρεστίου, μίλησε ο Ηλίας Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM o Κύπριος κόουτς ανέφερε ότι, «είχα την τύχη να αγωνιστώ πριν από αρκετά χρόνια στη χώρα, είχα την τύχη να γνωρίζω τα πράγματα. Οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένος. Έχω αρχίσει δουλειά από την προηγούμενη εβδομάδα και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Είχα μία επικοινωνία με τον μάνατζερ μου εδώ και λίγο καιρό. Έγινε μία πρώτη κουβέντα πριν από ένα μήνα, ρωτήσανε για εμένα και τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη, είναι μία τεράστια ομάδα για τη χώρα με πολύ ιστορία. Αλλά και στην Κύπρο οι μεγάλες ομάδες είναι έτσι, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Στο Βουκουρέστι όπου πάω με αναγνωρίζουνε και υπάρχει πίεση για επιτυχίες. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα, όμως όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα στα πλέι οφ. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι στο γκρουπ του πρωταθλήματος».

Για τα μηνύματα που παίρνει ο ίδιος, ο Κύπριος τεχνικός ανέφερε ότι, «είναι τιμή που βρίσκομαι σε αυτό το σύλλογο. Είναι πολύ καλό και σημαντικό για την Κύπρο να βγαίνουν παίκτες και προπονητές εκτός της χώρας μας. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πήρα αρκετά μηνύματα και από Κύπριους που βρίσκονται εδώ στη Ρουμανία και από την Κύπρο, που μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και τους ευχαριστώ πολύ».

Για τους Κύπριους προπονητές ο τεχνικός της Στεάουα είπε πως, «πρέπει να βγαίνουμε όσο περισσότερο γίνεται εκτός Κύπρου, είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει ξενομανία στην Κύπρο. Βλέπουμε ομάδες να έχουν ξένους προπονητές, να μην πηγαίνουν καλά και μετά να φωνάζουν τους Κύπριους προπονητές για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Δειτε Επισης

Το μήνυμα που άφησαν οι παίχτες της Ρουμανίας στα αποδυτήρια του «ΑΕΚ Αρένα»
Βαριά ήττα για την Εθνική Κύπρου απέναντι στη Ρουμανία-«Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα»
Ντεμπούτο με το δεξί θέλει ο Σοφρώνης-Ανακοίνωσε sold out η ΚΟΠ
Η Torino FC επισκέφθηκε την ομάδα της Αγίας Νάπας
Επίσημο του Manuel Jiménez στον ΑΠΟΕΛ
Τη Ρουμανία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ανδρών για το Nations League
Μίρτσεα Λουτσέσκου: «Θα συναντήσουμε μια πολύ φιλόδοξη Κύπρο, μας εντυπωσίασαν με την αγωνιστική τους δύναμη»
Ώρα για ανάσες στην ΑΕΚ και από Δευτέρα… Ανόρθωση
Συναρπαστικές Μάχες με 0% Γκανιότα από τη Megabet Plus: Ουγγαρία - Ολλανδία και Τσεχία - Αλβανία!
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει τη Γαλλία στην Κύπρο