«Όταν η Εθνική κληρωθεί με τη Γαλλία, να μην τους στείλουμε απέναντι από τον Εμπαπέ»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, η τροποποίηση του νόμου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στον χώρο του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μίλησε για τη λογική με την οποία λειτουργούν οι ομοσπονδίες, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε με τα Εθνική καλαθόσφαιρας κοριτσιών U16.

«Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υποχρεώθηκε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας να στείλει τις κοπέλες να αγωνιστούν, οι οποίες μάλιστα κατάφεραν μια μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, είχαν αναβαθμιστεί και είχαν περάσει στον επόμενο γκρουπ και θα έχαναν αυτή την αναβάθμιση που πέτυχαν για τον κυπριακό αθλητισμό. Θέλω αν πως το εξής, η λογική με την οποία λειτουργούν οι Ομοσπονδίες, το ακούσαμε και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ''είναι χρήματα πετάμενα θα παν και θα χάσουν''. Αυτή είναι η λογική τους κα. Πρόεδρε. Με την ίδια λογική, λοιπόν, όταν η Εθνική Κύπρου Ποδοσφαίρου Ανδρών κληρώνεται με την Εθνική Γαλλίας, να μην τους στείλουμε γιατί δεν νομίζω να βάλει κανένας τέρμα απέναντι από τον Εμπαπέ. Αυτή είναι η λογική των Ομοσπονδιών».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, οι αθλήτριες αγωνίζονται, καταθέτουν ψυχή και όταν κερδίζουν και αναβαθμίζουν τον κυπριακό αθλητισμό πρέπει να τους επιτρέπεται να αγωνίζονται και το κόστος δεν είναι αιτιολόγηση. Έπρεπε να δώσουμε μάχη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συνάδελφοι κα Σούπερμαν, Ατταλίδου, Τσιρίδου για να καταφέρουμε να τις στείλουν να αγωνιστούν. Η πρόταση του κ. Αποστόλου θα συνεισφέρει θετικά».   

Δειτε Επισης

Η εξήγηση για τον διαιτητή με τις παντόφλες σε αγώνα στην Χαλκιδική που έγινε viral
Θα το πάρει το κορίτσι ο Βιλντόσα-Είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου η Μίλιτσα Τάσιτς
Πού είναι τα δρακόντεια μέτρα μέσα σε αυτό το βίντεο;
Ενέργεια... υψηλού κινδύνου από την Αστυνομία στο Αντώνης Παπαδόπουλος
Μέσι και Σουάρες πάνω σε σκάφος μαζί με τις συζύγους τους
ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοσφαιριστής στο Περού έκανε την ανάγκη του, εν ώρα αγώνα, στη γωνία του κόρνερ
Νίκολα Γιόκιτς, ένας από μας: Με κοιλιά έξω, μπίρα και πούρο πανηγύρισε το χάλκινο της Σερβίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Καραλής αποκάλυψε τι συνέβη μετά την απονομή στους Ολυμπιακούς και είχε... πολύ ποτό με τον πατέρα του
ΒΙΝΤΕΟ: Γαλλίδα αθλήτρια έκανε ρεκόρ Ευρώπης και μετά πρόταση γάμου στον σύντροφό της
Viral η είσοδος του Τεντόγλου στον τελικό-«Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές»