Παραδίδει έκθεση στην ΚΟΠ για Πετρίδη η Επ. Δεοντολογίας-Στον Εισαγγελέα το πόρισμα Παπασταύρου

Το αποτέλεσμα της έρευνας για τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, όπως και το πόρισμα Παπασταύρου που αποστέλλεται στον Γενικό Εισαγγελέα, ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι, παραπέμφθηκαν άλλες τέσσερις ολοκληρωμένες έρευνες στον Γενικό Εισαγγελέα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αυτές του Νίκου Κίρζη και του Κώστα Χριστοδούλου Καραβίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού μετά από συνεδρία της 9/5/23 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Αποτέλεσμα έρευνας σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου

Η έρευνα σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων έχει ολοκληρωθεί και οι Ερευνώντες Λειτουργοί παρέδωσαν σχετικό πόρισμα προς την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνου Αρμεύτη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις, προσπάθειες αλλοίωσης αποτελεσμάτων καθώς επίσης και θέματα ασυμβίβαστου για τα οποία χρειάζεται περαιτερώ και εις βάθος ανακριτική έρευνα.

Η Επιτροπή αποφάσισε να παραδώσει αντίγραφο του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για τις δικές τους ενέργειες.

Αποτέλεσμα έρευνας σε σχέση με δηλώσεις του προέδρου της ποδοσφαιρικής εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, για επέμβαση στο χώρο της διαιτησίας (οπτικοακουστικό υλικό)

Η έρευνα σε σχέση με τις δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη, έχει ολοκληρωθεί και οι Ερευνώντες Λειτουργοί, παρέδωσαν σχετικό πόρισμα προς την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Κωνσταντίνυο Αττίκη και Μιλτιάδη Βιολάρη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία μεταξύ άλλων μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή, αποφάσισε να παραδώσει Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για τις δικές τους ενέργειες.

Ολοκληρωμένες έρευνες οι οποίες στάληκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Η Επιτροπή, ανακοινώνει ότι οι πιο κάτω έρευνες έχουν σταλεί στο γραφείο του Έντιμου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και αναμένουμε την τελική του απόφαση εάν θα προβεί σε ποινική δίωξη ή όχι:

Πόρισμα, το οποίο είναι γνωστό ως Πόρισμα Παπασταύρου

Παραπομπή του κ. Κώστα Χριστοδούλου για δημόσιες δηλώσεις του.

Παραπομπή του κ. Νίκου Κίρζη λόγω μη παρουσίασης του στην Επιτροπή

Η έρευνα για τους αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ, ΕΝΑΔ-ΑΠΟΠ και ΑΠΟΠ-ΕΝΑΔ.

Η έρευνα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση.

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα