H απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις Σίτι και Ρεάλ στο Champions League

Εννέα φορές έχουν αναμετρηθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, με την προϊστορία να προμηνύει ένα μεγάλο ντέρμπι. Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός για τις δύο ομάδες, μετά και τον πρώτο ημιτελικό που τελείωσε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο Champions League ήταν την σεζόν 2012-13 για τους ομίλους της διοργάνωσης. Εκεί στο Μπερναμπέου η «βασίλισσα» επικράτησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Μαρσέλο, Μπενζεμά και Ρονάλντο με τους Κολάροβ και Τζέκο να σκοράρουν για τους «πολίτες». Στο Etihad το ματς τελείωσε ισόπαλο(1-1).

Επόμενη συνάντηση για τους δύο συλλόγους τη σεζόν 2015-16 για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά το φτωχό 0-0 στην Αγγλία η Ρεάλ πήρε τη πρόκριση με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες σε φάση νοκ άουτ αυτή τη φορά για του «16» της διοργάνωσης την σεζόν 2019-20. Εκεί η Σίτι υπέταξε τους Μαδριλένους αφού νίκησε μέσα στην Ισπανία με 1-2 για τη πρώτη αναμέτρηση επικρατώντας και στο Μάντσεστερ και πάλι με 2-1 αφήνοντας τον Μπενζεμά και την παρέα του εκτός συνέχειας.

Πιο πρόσφατη σύγκρουση των δύο συλλόγων ήταν την περσινή σεζόν (2021-22) και πάλι για τα ημιτελικά του Champions League. Σε μια ματσάρα στο Etihad η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε βάσεις πρόκρισης με σκορ 4-3. Μάλιστα στη ρεβάνς οι «πολίτες» προηγήθηκαν στο 73 με τον Μαχρέζ με την αναμέτρηση να μοιάζει τελειωμένη. Όμως χάρη στα δύο γκολ του Ροντρίγκο μέσα σε δύο λεπτά το ματς γύρισε τούμπα και οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί μίλησε ο μεγάλος Καρίμ Μπενζεμά στο 95 στέλνοντας τους Μαδριλένους στα ουράνια και τον τελικό του Champions League με τελικό σκορ 3-1.

Τελευταία αναμέτρηση πριν μία εβδομάδα στο Μάντσεστερ με τα γκολ των Βινίσιους και Ντε Μπρόινε φέρνουν το ματς ισόπαλο και την σημερινή (17/5) αναμέτρηση να κρίνει ποιος θα πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

UEFA: Τιμωρία σε Λάτσιο και Ατλέτικο για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους
Ρεάλ Μαδρίτης: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Καρβαχάλ
Ο Ρόι Κιν τα «έχωσε» στους Άγγλους για το 1-0 του Παυλίδη: «Είστε σοβαροί; Κάποιος να κάνει ένα τάκλιν»
Κιλιάν Μπαπέ: Έγινε... τσακωτός σε νυχτερινό κλαμπ της Στοκχόλμης, όσο παιζόταν το Ισραήλ - Γαλλία
Πήγε... καλά η πρόβλεψη του Σίρερ - «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, εύκολη νίκη»
Φίλαθλοι της Σέφιλντ αφήνουν λουλούδια έξω από το γήπεδο της ομάδας στη μνήμη του Μπάλντοκ
Ζιντάν για Ινιέστα: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτών των παικτών
Λίβερπουλ: Ο Μαρμούς στη λίστα των Reds
Μπεν Γεντέρ: Κατηγορείται για ψυχολογική βία από τη σύζυγο του
Κλοπ, η μεγάλη επιστροφή: Αναλαμβάνει επικεφαλής ποδοσφαίρου στις ομάδες της Red Bull