Στην αντεπίθεση ο Αναστασιάδης-«Άκρως ψευδείς οι ισχυρισμοί Παπαχαραλάμπους»

Στην αντεπίθεση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει πως οι ισχυρισμοί του κ. Παπαχαραλάμπους είναι ψευδείς και ετεροχρονισμένοι και πως δεν αποτελούν παρά μυθεύματα, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα χυδαίους.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τόσο τον νυν Πρόεδρο, όσο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να αναφέρουν κατά πόσο δέχθηκαν παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε συνέντευξη του στο LegalMatters ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ζήτησε να μην ερευνήσει καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Αυτούσια η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη:

  1. Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί του εν λόγω κυρίου, που δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και χυδαίοι ισχυρισμοί ενός ατόμου που απέτυχε στη σημαντική αποστολή που του ανετέθη, κάτι που οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής που δεν ήτο διατεθειμένα να ανεχτούν την αδυναμία επιτέλεσης των υψηλών του καθηκόντων.
  2. Εάν τα όσα αναφέρει είναι αληθή, τότε, όφειλε, για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί απο το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και να προβεί σε δημόσια καταγγελία.
  3. Το αντίθετο. Παρά τις παραινέσεις μου για να αποχωρήσει από την υπο αναφορά θέση, λόγω του κάκιστου των σχέσεων του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, που σαν αποτέλεσμα δεν επέτρεπε την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και κατ’ επεκταση των όποιων καταγγελιών έχρηζαν διερεύνησης, αυτός αρνείτο πεισματικά να το πράξει, καθιστώντας, εν τη ουσία, την Επιτροπή ανενεργή.
  4. Συνέπεια των πιο πάνω, είναι, επίσης, καλά γνωστό πως αφενός λόγω της απομόνωσης του εντός της Επιτροπής και αφετέρου λόγω της αδυναμίας αποτελεσματικής λειτουργίας της, το όλο θέμα απασχόλησε την αρμάδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  5. Προκαλεί ακόμη απορία το ετερεχρονισμένο της “καταγγελιας” του κ.Παπαχαραλάμπους, λαμβάνοντας υπόψη πως τόσο στην επιστολή παραίτησης του από Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και στη δημόσια σχετική δήλωση του δεν επικαλέστηκε ποτέ τα όσα εκ των υστέρων επικαλείται.
  6. Καλώ, τόσο τον νυν Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και τα προηγούμενα μέλη, να αναφέρουν:

(α) Κατά πόσο δέχθηκαν καθ’ οινδήποτε στιγμή παρεμβάσεις, είτε του ιδίου είτε μελών της Κυβέρνησης.

(β) Εάν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παπαχαραλάμπους είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους ή αν είχαν ενημερωθεί σχετικώς από τον ίδιο.

(γ) Εάν η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού επί προεδρίας του κ. Παπαχαραλάμπους δυσλειτουργούσε ή μη, με τις όποιες συνέπειες ως προς την επιτέλεση του έργου της.

Δειτε Επισης

Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»
Πήρε το διπλό και... κορνάρει από το τούνελ της Πάφου για πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
BINTEO: Το πέναλτι μέσω VAR που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ και η εύστοχη εκτέλεση του Κβιλιτάια
Οι εκλεκτοί του Αναστασίου κόντρα στην Ανόρθωση
Με αυτούς παρατάσσονται Άρης και ΑΕΚ στο Άλφαμεγα
Οι ενδεκάδες Πάφου και ΑΠΟΕΛ στο Στέλιος Κυριακίδης
Ντέρμπι φωτιά σε Στέλιος Κυριακίδης, Άλφαμεγα και Παπαδόπουλος
Έστησαν τρελό γλέντι στο φαν κλαμπ της Θύρας 9 για την ιστορική άνοδο (pics&vid)