Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Σκητ ανέβηκε ο Γιώργος Αχιλλέως

Στην τρίτη, από την τέταρτη θέση, της παγκόσμιας κατάταξης του Σκητ, ανέβηκε ο Κύπριος σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως, μετά και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη που ανακοινώθηκε στις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο 42χρονος Κύπριος σκοπευτής είχε βρεθεί στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης τον περασμένο Μάρτιο ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο νούμερο 4.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Αχιλλέως, Πρωταθλητής Κύπρου το 2022 για 15η φορά στην καριέρα του, αγωνίστηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αίγυπτο όπου είχε επίδοση 118/125 παρ' ότι ταλαιπωρήθηκε από ίωση, όπως και σχεδόν όλη η κυπριακή αποστολή.

Προστίθεται ότι, πριν από αυτό, είχε βρεθεί στους τελικούς των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε Λάρνακα και Κατάρ ενώ η χρονιά ξεκίνησε από το Μαρόκο (119/125).

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αχιλλέως θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καζακστάν ενώ τον Ιούνιο θα συμμετάσχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία και τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο.

Αναφέρεται επίσης ότι οι σημαντικότερες υποχρεώσεις της χρονιάς έρχονται τον Αύγουστο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού και τον Σεπτέμβριο με το Πανευρωπαϊκό στο Όσιγεκ της Κροατίας, αγώνες που δίνουν Ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης.

Προστίθεται πως μεγάλος χορηγός του Αχιλλέως για το 2023 είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ χορηγός τεχνικού εξοπλισμού είναι η Perazzi και φυσιγγίων η Victory.

Δειτε Επισης

Αγχωτική πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στη Euroleague
Εφές: Πυροβολισμοί στο σπίτι του Στάνλεϊ Τζόνσον
Παπανικολάου: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάλντοκ, συγκινηθήκαμε όλοι με την Εθνική»
Μπάσκετ: Η ΑΕΛ κατέβαλε τον Απόλλωνα με 105-79
Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες του All Star Game στο Σαν Φρανσίσκο
Τσιτσιπάς σε Ναδάλ: Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου
Basket League Κύπρου: Πρεμιέρα με Λεμεσιανό ντέρμπι
Ο Τεντόγλου ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ για τον κορυφαίο Ευρωπαίο αθλητή 2024
Στους «8» της Σαγκάη ο Τζόκοβιτς και οδεύει προς τον 100ό τίτλο της καριέρας του
Επίσκεψη Κοντίδη στην Αρχαία Ολυμπία-Ξεκίνησε προετοιμασία για 2025