«Είμαστε στα ψηλά και ενοχλεί, ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι το κέντρο της γης»

Για το ζήτημα που συζητείται το τελευταίο διάστημα με τους επενδυτές στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, με αφορμή τις δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη και Ανδρέα Σάντη στη συνέντευξη Τύπου της Cablenet, κλήθηκαν να μιλήσουν οι Κώστας Παπαδόπουλος και Νεκτάριος Πετεβίνος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Goal N’ Roll» στη Cytavision, ο υπεύθυνος Τύπου του γραφείου της ομάδας της Λεμεσού, ανέφερε ότι, «μας ενοχλεί το θέμα με το Financial Fair Play γιατί η ομάδα είναι πλήρως εναρμονισμένη. Δεν ξέρω αν μπορούν να πουν το ίδιο και οι άλλες ομάδες. Ενοχλεί και η χρονική περίοδος. Και θίγουν το θέμα ομάδες που δεν ξέρω αν είναι εναρμονισμένες με το Financial Fair Play. Το να βγαίνω τώρα σε μια παρουσίαση που δεν είχε σχέση με αυτό το κομμάτι, δεν ξέρω αν είναι fair play. Ξενίζει η χρονική στιγμή. Γιατί δεν έγινε κάτι πέρσι που βγήκαμε Ευρώπη ή τόσα χρόνια που είναι και η Πάφος FC εκεί; Προφανώς επειδή είμαστε ξανά στα ψηλά».

Για τις χορηγίες των ομάδων είπε πως, «αν η Ομόνοια ή ο ΑΠΟΕΛ μονοπωλούσαν τους τίτλους 30 χρόνια τότε δεν μπορεί άλλη ομάδα να έρθει να αλλάξει τα πράγματα; Όσο μεγάλη ομάδα και αν είναι ο ΑΠΟΕΛ και πάλι δεν είναι το κέντρο της γης. Δεν σημαίνει ότι αν ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πάρει την χορηγία που πήρε η Πάφος τότε υπάρχει κάτι μεμπτό. Και στα τηλεοπτικά το ίδιο. Αν μια ομάδα μπορεί να πετύχει μια συμφωνία δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό».

Για τον προϋπολογισμό του Άρη πρόσθεσε πως, «έχουμε ακούσει ότι έχουμε τεράστιο προϋπολογισμό. Πολλοί παραβλέπουν ότι όταν φέρναμε κάποιους παίκτες δεν τους ήξερε κανείς. Ο Μπαμπίκα ήλθε από την Γκαμπόν και έκανε δοκιμαστικά δύο εβδομάδες πριν τον πήραμε. Ο Μαγιαμπέλα από τη Β’ Κατηγορία  Πορτογαλίας και άλλοι».

Για τις πληροφορίες για αγορά γης στη Λάρνακα ώστε να αναβαθμιστούν οι ακαδημίες, ανέφερε πως «ο Άρης θέλει να εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδο ακόμα και στις ακαδημίες. Υπάρχει πλάνο με το οποίο θα διαμορφωθούν οι ακαδημίες και γίνονται προσπάθειες να εξαπλωθούμε και εκτός της Λεμεσού».

Από την πλευρά του, ο Νεκτάριος Πετεβίνος επανέλαβε τη θέση του ΑΠΟΕΛ για τήρηση του Financial Fair Play, αναφέροντας πως «δεν μας ενοχλεί καθόλου να μιλάμε για Financial Fair Play, όλη μέρα και όλη νύχτα. Οι αναφορές έγιναν μετά από ερώτηση και δεν υπήρχε κάποιος σκοπός. Για το από που προκαλείται ενόχληση μπορώ να το εξηγήσω. Υπάρχει ομάδα που ανακοίνωσε χορηγία φανέλας με 1,200.000 ευρώ. Εγώ τόσο καιρό που είμαι στο ποδόσφαιρο δεν έχω δει συμφωνία πάνω από 500.000. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν και είναι οι παραδοσιακές, ανακοινώνουν ζημιές και όλα είναι αναρτημένα στη σελίδα της ΚΟΠ. Δεν έρχονται τα λεφτά τους από χορηγίες που είναι υπερδιπλάσιες από τις άλλες. Βλέπουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι δυσανάλογα με την κυπριακή αγορά στο ποδόσφαιρο μας.

Από αγωνιστικής άποψης υπάρχουν δύο νέες δυνάμεις. Αυτές οι νέες δυνάμεις κάνουν εξαιρετική δουλειά και στήνουν καλές ομάδες, ο Άρης ειδικά το κάνει άμεσα από τις πρώτες σεζόν. Ο Άρης δεν είχε πάει ποτέ για τίτλο και αυτό είναι εκτός της κανονικότητας του ποδοσφαίρου μας. Σε σχέση με τα έσοδα, όταν μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ, που είναι η πιο επιτυχημένη και με τη μεγαλύτερη βάση οπαδών να σας πω ότι τα έσοδα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 6.000.000 ευρώ. Βλέπουμε ομάδες που δεν μπορούν να μας πείσουν εύκολα ότι μια ομάδα όπως ο Άρης έχει μισθολόγιο κάτω από 2.000.000 ευρώ. Εμείς το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι να τηρούνται οι σωστές διαδικασίες».

Δειτε Επισης

Τη Ρουμανία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ανδρών για το Nations League
Μίρτσεα Λουτσέσκου: «Θα συναντήσουμε μια πολύ φιλόδοξη Κύπρο, μας εντυπωσίασαν με την αγωνιστική τους δύναμη»
Ώρα για ανάσες στην ΑΕΚ και από Δευτέρα… Ανόρθωση
Συναρπαστικές Μάχες με 0% Γκανιότα από τη Megabet Plus: Ουγγαρία - Ολλανδία και Τσεχία - Αλβανία!
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει τη Γαλλία στην Κύπρο
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής για αγώνα με Ρουμανία
Ισόπαλος 1-1 ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Νέων με το Ισραήλ
Λύση συνεργασία με τους προπονητές τους ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ και ΕΝΠ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής-Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Πάει για την έκπληξη η Εθνική Κύπρου με τον Αυγουστή στον πάγκο-Αμέτρητες επιλογές στην Fonbet