Ο μυθικός Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους

Ιστορική βραδιά για τον Νίκολα Γιόκιτς και τους Ντένβερ Νάγκετς που πανηγυρίζουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας με 94-89 των Μαϊάμι Χιτ κάνοντας το 4-1 στη σειρά των NBA Finals.

Βγάζοντας μεγάλη σταθερότητα από το ξεκίνημα της σεζόν, οι Ντένβερ Νάγκετς ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στα NBA Finals, όπου ηττήθηκαν μόνο σε ένα ματς από τους Χιτ, με τον Νίκολα Γιόκιτς να έχει τον ρόλο του πρώτου βιολιού στην ορχήστρα του Μάικ Μαλόουν.

Στην πρώτη τους παρουσία σε τελικούς του NBA, οι «Σβώλοι» με εξαίρεση το game 2 δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης αφού ακόμη και στην θεωρητικά κακή τους ημέρα, που είχαν μεγάλη αστοχία στο τρίποντο και από την γραμμή των βολών, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και στο πρώτο τους πρωτάθλημα.

Οι Χιτ παρουσιάστηκαν μαχητικοί απέναντι στους Νάγκετς, είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπαμ Αντεμπάγιο, πάλεψαν μέχρι το τέλος για να μείνουν ζωντανοί στη σειρά, όμως ο Τζίμι Μπάτλερ άργησε πολύ να μπει στην εξίσωση, αφού «ξύπνησε» στο τέταρτο δωδεκάλπτο με τους Νάγκετς να βρίσκουν απαντήσεις στο ξέσπασμα των Χιτ.

O Νίκολα Γιόκιτς για ακόμη ένα ματς ήταν συγκλονιστικός έχοντας 28 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ οι Πόρτερ (16π, 13 ριμπ.) και Μάρεϊ (14π, 8 ασίστ), ήταν άξιοι συμπαραστάτες του «Τζόκερ». Για τους Χιτ ξεχώρισαν οι Μπάτλερ (21π.), Αντεμπάγιο (20π, 12 ριμπ.) και Στρους (12π, 8 ριμπ.).

To ματς

Οι Χιτ μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-24, έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Μπαμ Αντεμπάγιο που ήταν άλυτο πρόβλημα για την άμυνα των Νάγκετς, με το Μαϊάμι να πηγαίνει στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 7 πόντους (44-51).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε πλήρως με τους Νάγκετς να βγαίνουν αποφασισμένοι για να τελειώσουν την σειρά και να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα, αφού με επί μέρους 26-20, στο τρίτο δωδεκάλεπτο έφεραν το ματς στην ελάχιστη διαφορά (70-71).

Στην τέταρτη περίοδο με άμυνα για σεμινάριο οι «Σβώλοι» με επί μέρους 24-18, έφτασαν στο τελικό 94-89, έκαναν το 4-1 στη σειρά και έγραψαν ιστορία με το πρώτο πρωτάθλημα τους στο NBA, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν τον σπουδαίο Νίκολα Γιόκιτς.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-24, 44-51, 70-71, 94-89

Δειτε Επισης

Ο Τεντόγλου ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ για τον κορυφαίο Ευρωπαίο αθλητή 2024
Στους «8» της Σαγκάη ο Τζόκοβιτς και οδεύει προς τον 100ό τίτλο της καριέρας του
Επίσκεψη Κοντίδη στην Αρχαία Ολυμπία-Ξεκίνησε προετοιμασία για 2025
Τέλος εποχής... Ο Ράφα Ναδάλ αφήνει τη ρακέτα μετά από 22 Grand Slam και μία τεράστια καριέρα
Η μαγική και... κολασμένη ατμόσφαιρα από τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα
Συνέχισαν απόλυτες Μάλαγα, Πετκίμσπορ και Μανίσα στο Basket Champions League
Παρελθόν από τη Μακάμπι ο Τζόρνταν Λόιντ
Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ, κίνδυνος για τη Ρεάλ
FIBA Europe Cup: Κεραυνός και ΑΕΚ μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης
Το Σάββατο στο Παρίσι μεγάλη εκποίηση αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες