Πυροδότησε βόμβα ο Παπασταύρου-«Παραιτούμαι από την Ομόνοια»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά της Ομόνοιας, γνωστοποίησε ο Σταύρος Παπασταύρου.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση τους τελευταίους 18 μήνες. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο ότι με βαριά καρδιά παραιτούμαι από τη διοίκηση της Εταιρείας της Ομόνοιας. Ο λόγος που πήρα την απόφαση αυτή είναι γιατί μετά από ατέλειωτες συνομιλίες με το Σωματείο το πήρα απόφαση ότι δεν μπορούμε να βρούμε συμφωνία. Δεν θα έλεγα ότι φταίει το Σωματείο, αλλά δεν μπορούσε να βρούμε συμφωνία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ελπίζω ότι στα πέντε χρόνια που ήμουν στην Ομόνοια είχαμε τις επιτυχίες που αξίζουν στον κόσμο της Ομόνοιας. Πιστεύω στα πέντε χρόνια παρουσίας μου η Ομόνοια ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο, αν μετρήσεις τους τίτλους και τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω όμως όπως ξέρετε το ποδόσφαιρο στην Κύπρο έγινε πολύ ανταγωνιστικό. Ξέρω ότι πολλοί είχαν πολλά αρνητικά σχόλια για μένα και τους συνεργάτες μου. Κάθε μέρα δουλεύαμε σκληρά, χιλιάδες ώρες για τους στόχους της Ομόνοιας σαν η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Ευχαριστώ ξανά τους Ομονοιάτες στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο για την ευκαιρία που μου δώσατε να ηγηθώ αυτού του τεράστιου Σωματείου.

Πριν 18 μήνες πάνω κάτω, ζήτησα από το Σωματείο να αλλάξουμε την υπάρχουσα συμφωνία. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αλλάζω συμφωνίες που κάνω, αλλά ο λόγος που έγινε είναι ότι το Σωματείο πρόσφερε σε κάποιον άλλο μια διαφορετική συμφωνία, με πιο καλούς όρους από ότι υπήρχαν με τη συμφωνία μαζί μου. Όταν το άκουσα ένιωσα ότι από τη στιγμή που πέτυχα τόσα πράγματα στην Ομόνοια με τους συνεργάτες μου, ξόδεψα τόσα λεφτά, μείωσα το χρέος του Σωματείου, το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να μου δώσουν και εμένα παρόμοιους ή καλύτερους όρους από κάποιον που δεν πρόσφερε στην Ομόνοια.

Έτσι ξεκινήσαμε τη διαδικασία, είχαμε δεκάδες συναντήσεις, συμφωνίες διαφωνίες. Συμφωνίες που μετά άλλαξαν και μας έφεραν μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Φτάσαμε το καλοκαίρι σε μισογραμμένες συμφωνίες και όταν ήρθε η ώρα να τα γράψουμε όλα κάτω σε ολοκληρωμένη συμφωνία άλλαξαν γνώμη. Αν και άλλαξαν αυτά που συμφωνήσαμε συνέχισα εγώ την προσπάθεια για ακόμα 10 μήνες, μέχρι που ένιωσα ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ένιωσα ότι δεν μπορούμε να βρούμε δίκαιη συμφωνία που θα ήταν καλή για την Ομόνοια (Εταιρεία και Σωματείου)».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Στις 18 Απριλίου έστειλα ένα email στα άτομα της επιτροπής διαπραγμάτευσης του Σωματείου, για να τους εκφράσω γραπτώς την απογοήτευση μου, γενικά και σε προσωπικό επίπεδο για τον τρόπο που χειρίζονταν αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία. Δεν άλλαξαν πολλά. Ξανά στις 11 Μαΐου, για λόγους χρόνου και επειδή δεν έβλεπα πως θα καταλήγαμε σε συμφωνία έστειλα κι άλλο email (πάντα ήθελα να είναι γραπτά).

Ζήτησα από την επιτροπή να αναθέσει σε κάποιον άνθρωπο από το Σωματείο ή από την επιτροπή την προεδρία της Εταιρείας, για τις ανάγκες του προγραμματισμού και γιατί χάναμε χρόνο. Τους ζήτησα να γίνει μυστικά, γιατί είχαμε τον τελικό κυπέλλου και δεν ήθελα να υπάρξουν αναταράξεις στην ομάδα. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν μπορούμε να έχουμε συμφωνία και τους ζήτησα όσο πιο σύντομα μπορούν να αναθέσουν κάποιος για να αναλάβει μυστικά.

Τους εξήγησα πως από τη στιγμή που δεν θα μπορούσα να επενδύσω στο όραμα μου αλλά και κάθε Ομονοιάτη, ότι ήταν καλύτερο να έρθουν να αναλάβουν και να επενδύσουν αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Μετά από αυτό, όταν ήρθα στην Κύπρο για τον τελικό με έπεισαν να ξανακαθίσουμε σε συναντήσεις και τότε ένιωσα ότι είχαμε μία λύση, γιατί υπογράψαμε το μνημόνιο που είχε όλους τους σοβαρούς όρους που έπρεπε να συμφωνήσουμε. Ένιωσα ότι είχαμε μια συμφωνία που μπορούσαμε να δουλέψουμε και να τελειώσουμε σε μια πιο επίσημη συμφωνία για να πάει στη συνέλευση και να εγκριθεί. Πάλι δυστυχώς άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα. Μέχρι σήμερα το πρωί μας έλεγαν διαφορετικά πράγματα για να αλλάξουν στη συμφωνία που είχαμε προσυμφωνήσει και πήρα την απόφαση ότι έπρεπε να βρούμε λύση και είναι σωστό να αναλάβει το σωματείο τη διαχείριση της Εταιρείας με δικούς τους ανθρώπους.

Συγγνώμη στον κόσμο για όλη αυτή την αναστάτωση. Ακόμα και για το ότι όταν ανακοίνωσα, ότι είχαμε προφορική συμφωνία και υπήρχε υπογεγραμμένο μνημόνιο. Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σήμερα εκεί που είμαστε. Πράγματι μετά από 18 μήνες πίστευα ότι είχαμε μια καλή συμφωνία. Κάποιοι για προσωπικούς λόγους και συμφέροντα δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να γίνει αυτή η συμφωνία. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η συμφωνία κατέρρευσε για λάθος λόγους. Σίγουρα για μένα δεν ήταν για το καλό της Ομόνοιας, όπως πολλοί ήθελαν να μας πείσουν ή εμάς ή τον κόσμο της Ομόνοιας.

Θα δώσετε τα ηνία της διαχείρισης στο Σωματείο; «Τους ζήτησα να βάλουν κάποιους ανθρώπους στην προεδρία ή στο management της εταιρείας για να συνεχίσουν κάτω από την Εταιρεία. Πρέπει να υπάρχει μια εταιρεία για το management του ποδοσφαίρου. Δεν μου έδωσαν άτομο, τους ζήτησα.

Εγώ, ο Δημήτρης Γρηγόρη και κάποια άλλα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας θα αποχωρήσουμε. Τουλάχιστον εγώ και ο Γρηγόρη σίγουρα θα φύγουμε. Δεν ξέρω για τους άλλους σίγουρα. Νομίζω κάποιοι από αυτούς θα φύγουν».

Παραχωρείτε τις μετοχές σας στο Σωματείο ή παραμένετε ως μεγαλομέτοχος και διαχειρίζεται το Σωματείο το ποδοσφαιρικό κομμάτι; Ποιος ο ρόλος σας από σήμερα; «Παραμένω ο μέτοχος της εταιρείας και παραχωρώ στο σωματείο τη διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Δεν θα είμαι πολύ ενεργός. Θα έλθουν οι άνθρωποι του σωματείου να έχουν τη διαχείριση. Εγώ θα βλέπω από μακριά. Ζήτησα από το Σωματείο να βάλουν άνθρωπο στη διοίκηση της εταιρείας για να συνεχίσουν. Τα δεδομένα άλλαξαν στην Κύπρο, πρέπει να υπάρχει εταιρεία. Μπορούν να συνεχίσουν».

Ποιου θα είναι η απόφαση για τον προϋπολογισμό: «Από την ημέρα που ήλθα στην Ομόνοια αυξήσαμε τα έσοδα της Ομόνοιας, σχεδόν τα διαπλάσαμε. Είναι ένα μπάτζετ που θα διαχειριστούν. Από ότι είπαν χθες στη Συνέλευση υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι».

Τι προνοεί η συμφωνία: «Η υφιστάμενη συμφωνία είναι για 5 χρόνια ακόμα και έπειτα +5 και +5. Θα παραμείνω μέτοχος στην εταιρεία, δεν υπάρχει κάποιος σήμερα πιστεύω που μπορεί να έρθει να αναλάβει την Ομόνοια. Μιλάνε πολλοί αλλά λένε μόνο μεγάλα λόγια. Δεν υπάρχουν αγοραστές. Θα παραμείνω ως μέτοχος στην εταιρεία και θα υπάρχουν κάποιες δικλίδες στο αν θα συνεχίσω μετά τα 5 χρόνια. Η εταιρεία χρωστά λεφτά αλλά ουσιαστικά τα χρωστά σε εμένα. Την Ομόνοια την κοστολογώ στα 15 εκατ. ευρώ».

Για ποιους νιώθετε πικρία; «Οι άνθρωποι που ήταν στην επιτροπή διαπραγμάτευσης. Δεν θα δώσω ονόματα. Ελπίζω και πιστεύω ότι πρέπει να βγουν έξω και να πουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Η πικρία που ακούς δεν είναι για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για το ότι πιστεύαμε ότι μπορούμε να κτίσουμε κάτι μεγάλο για την Ομόνοια και τον κόσμο της. Κάποιοι άνθρωποι όμως, για λάθος λόγους μας σταμάτησαν και αυτή είναι η πικρία, δεν είναι προσωπικό. Είμαι απογοητευμένος που δεν μας αφήνουν να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε».

Για ποιο λόγο; «Ήταν προσωπικοί οι λόγοι, δεν θα πω ποιοι. Αλλά δεν ήταν οι σωστοί λόγοι που σταμάτησαν αυτή τη συμφωνία».

Για τον υποψήφιο αγοραστή που βρήκε το Σωματείο και του έδωσε καλύτερη προσφορά: «Έγιναν κάποιες επαφές από το Σωματείο χωρίς να ξέρω, εγώ και το έμαθα στο τέλος. Οι όροι που πρόσφεραν σε αυτόν τον άνθρωπο ήταν καλύτεροι και από τη στιγμή που το Σωματείο ήταν έτοιμο να κάνει αλλαγές στη συμφωνία, γιατί να μην την κάνουν μαζί μου; Πιστεύω ότι πρόσφερα πάρα πολλά στην Ομόνοια τα τελευταία 5 χρόνια».

«Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη. Ξέρουνε όλοι ποιος είμαι και θα ήμουν εκεί αν μπορούσαμε να κάνουμε συμφωνία για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Απλά ήθελα κάποια ασφάλεια, αν χρειαζόταν να πουλήσω να έχω αυτή τη δυνατότητα.

Έβαλα 23-24 εκατομμύρια ευρώ. Τα 14 περίπου στην εταιρία και 10 περίπου στο Σωματείο».

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος