Επιστρέφουν με μετάλλια και εμπειρίες οι αθλητές των Special Olympics Cyprus

Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η αγωνιστική παρουσία των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών, στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, όλοι και όλες κατέβαλαν την υπέρτατη προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, με αποτέλεσμα να σημειώσουν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Σε αρκετές περιπτώσεις, κατέρριψαν και τις προσωπικές τους επιδόσεις, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο. Ενθουσιάστηκαν, έκλαψαν, γέλασαν, πανηγύρισαν και γενικά μάζεψαν τέτοιες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν για πάντα.

Συμμετείχαν σε μια παγκόσμια διοργάνωση, όπου όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες είναι νικητές. Απέκτησαν εμπειρίες ζωής, ικανές να τονώσει την αυτοεικόνα και την αυτοεκτίμηση τους, ενώ αντιμετωπίστηκαν ως ίσοι και πήραν τη σκυτάλη της ζωής στα χέρια τους.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής μέρας έχουν ως ακολούθως:

Στην Ποδηλασία, η Στέλλα Παπαβασιλείου, κάνοντας της έκπληξη, κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στα 5 Χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιώργος Παύλου κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο και ο Ηλίας Γρηγορίου το χάλκινο. Η Χλόη Δημητριάδου στα 500μ. ατομικής χρονομέτρησης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο Bocce ο Ορθόδοξος Λουκά και η Λένα Έλφιγκ κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Διπλό.

Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ο Χρίσκος Μάκκουλας και η Στυλιανή Παφίτη κατέκτησαν την 5η θέση στο Διπλό μικτό.

Στην κολύμβηση ο Δημήτρης Γιαννή πήρε την 6η θέση στα 100μ Ελεύθερο, η Ιωάννα Παφίτη την 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα και η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4x100, επίσης την 5η θέση.

Στο Bowling, ο Πέτρος Καλαμαρά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ατομικό αντρών και ο Βασίλης Χριστοδούλου επίσης το αργυρό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα.

Στο Στίβο ο Γιώργος Χριστοδούλου κατέκτησε την 4η θέση στα 100μ τρέξιμο και η Ελευθερία Κλεάνθους στο ίδιο αγώνισμα επίσης την 4η θέση.

Στην Ενόργανη Γυμναστική και στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιους αγώνες, η Γεωργία Ξενοφώντος κατέκτησε 2 χρυσά στην Δοκό και στο έδαφος, 2 χάλκινα μετάλλια στο άλμα και στο All Around, και την 5η θέση στο δίζυγο.

Ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ, επίσης στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιους αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο, την 4η θέση στο δίζυγο, στο άλμα και στο All Around, την 5η θέση στο έδαφος και την 6η στους κρίκους.

Τέλος η ομάδα Γυναικείας Ενοποιημένης (Unified) Καλαθόσφαιρας, στην πρώτη της εμφάνιση ως ομάδα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Α’ κατηγορία.

Η αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα το απόγευμα, από το Βερολίνο και φτάνει τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κύπρο, μεταφέροντας περήφανα τα τρόπαια των αθλητών και των αθλητριών της στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής... Ο Ράφα Ναδάλ αφήνει τη ρακέτα μετά από 22 Grand Slam και μία τεράστια καριέρα
Η μαγική και... κολασμένη ατμόσφαιρα από τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα
Συνέχισαν απόλυτες Μάλαγα, Πετκίμσπορ και Μανίσα στο Basket Champions League
Παρελθόν από τη Μακάμπι ο Τζόρνταν Λόιντ
Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ, κίνδυνος για τη Ρεάλ
FIBA Europe Cup: Κεραυνός και ΑΕΚ μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης
Το Σάββατο στο Παρίσι μεγάλη εκποίηση αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
NASCAR: Η μεγαλύτερη καραμπόλα στην ιστορία
Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς