Ψηλά στην ατζέντα τα θέματα ισότητας και στον αθλητισμό

Τα θέματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης και ο αθλητισμός δεν μπορεί να μην είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, ανέφερε η Επίτροπος Ισότητας Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου.

Μιλώντας στην Πάφο το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της τελικής γιορτής ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής World Tour Show Akamas του Πολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Ακάμα, η κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως ο αθλητισμός έχει τεράστιες δυνατότητες να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τα κορίτσια. Σε πολλές χώρες, συνέχισε, έχει ήδη αναγνωριστεί ότι ο αθλητισμός δίνει εργαλεία και τη φωνή στις γυναίκες για να ξεπεράσουν τα οποιαδήποτε εμπόδια ή διακρίσεις μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Πρόσθεσε πως ως Επίτροπος Ισότητας σε συνεργασία πάντα με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία "θα συντονίζουμε και θα παρακολουθούμε την υλοποίηση δράσεων που προωθούν την ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής".

Επεσήμανε ακόμη πως η ισότητα των φύλων θα έχει την δική της ξεχωριστή θέση στον σχεδιασμό των δράσεων του Κράτους. Η κ. Χριστοδούλου σημείωσε ακόμη πως η Πολιτεία έχει την ευθύνη και υποχρέωση «απέναντι σας ώστε να σας δώσει τα εφόδια να αναπτύξετε τις δικές σας ικανότητες για να πετύχετε τα όνειρα σας».

Ανακοίνωσε ακόμη πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ώστε να προβάλλονται και θετικά πρότυπα γυναικών από τον χώρο του αθλητισμού στα παραδοσιακά ΜΜΕ.  

Εξάλλου σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου σημείωσε μεταξύ άλλων πως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο αθλητισμός αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Εξήρε το έργο του Πολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Ακάμα λέγοντας πως χαρακτηρίζεται από τις κοινωνικές του δράσεις με ουσιαστική και έμπρακτη συνεισφορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η μαγική και... κολασμένη ατμόσφαιρα από τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα
Συνέχισαν απόλυτες Μάλαγα, Πετκίμσπορ και Μανίσα στο Basket Champions League
Παρελθόν από τη Μακάμπι ο Τζόρνταν Λόιντ
FIBA Europe Cup: Κεραυνός και ΑΕΚ μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης
Το Σάββατο στο Παρίσι μεγάλη εκποίηση αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
NASCAR: Η μεγαλύτερη καραμπόλα στην ιστορία
Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων