«Κατάπιε» τον Σίνερ ο Τζόκοβιτς και πάει για το 24ο

Ο ανίκητος στο χορτάρι (και όχι μόνο...) Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε σε straight sets το εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ στο Wimbledon και πέρασε στον 35ο Grand Slam τελικό του!

Με το βλέμμα... εστιασμένο στον 24ο Grand Slam τίτλο του, ο Σέρβος σούπερ σταρ επικράτησε του 21χρονου Ιταλού (Νο.8) με 6-3, 6-4, 7-6(4) και περιμένει την Κυριακή (16/7) τον νικητή του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Για να νικήσεις τον Νόλε (ειδικά στο γρασίδι) πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία του, αλλά ο Σίνερ δεν έκανε τίποτα από τα δύο, παρότι ο αντίπαλός του δεν είχε στην καλύτερη μέρα το σερβίς του.

Ο Τζόκοβιτς, φυσικά, έχει κι άλλους τρόπους για να «χτυπήσει» αυτόν που έχει απέναντί του και, εκτός των άλλων, ο κόσμος του Centre Court, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά τον αξέχαστο τελικό του 2019 με τον Ρότζερ Φέντερερ, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι όσο υποστηρίζει με φανατισμό τον αντίπαλο του Νόλε, τόσο «πωρώνει» τον τενίστα από το Βελιγράδι!

Ο Τζόκοβιτς μπήκε κάπως υποτονικά στον αγώνα, όμως ο Σίνερ όχι μόνο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις δύο δικές του ευκαιρίες για μπρέικ αλλά είδε και τον Σέρβο να τον «σπάει» μόλις στο δεύτερο γκέιμ του αγώνα.

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ και πέτυχε νωρίς το μπρέικ και στο δεύτερο (2-1). Στο επόμενο γκέιμ ο umpire κατάφερε να εκνευρίσει τον Νόλε με μια αμφιλεγόμενη απόφαση για hindrance (όταν βγήκε κραυγή κάποια δευτερόλεπτα μετά το backhand στην ευθεία) και ένα warning για time violation, ωστόσο ο Σίνερ δεν μπόρεσε να κάνει το μπρέικ στο 30-40 αφού έστειλε το forehand στο φιλέ.

Δεν πήρε, λοιπόν, ούτε αυτή την ευκαιρία του και, όπως αναμενόταν, ο Τζόκοβιτς κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του, για να σερβίρει με επιτυχία για την κατάκτηση του δεύτερου σετ στο 5-4.

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ, κίνδυνος για τη Ρεάλ
FIBA Europe Cup: Κεραυνός και ΑΕΚ μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης
Το Σάββατο στο Παρίσι μεγάλη εκποίηση αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
NASCAR: Η μεγαλύτερη καραμπόλα στην ιστορία
Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων
Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ