Αρνείται ότι φοροδιέφυγε η Σακίρα-Ο εισαγγελέας θέλει να τη βάλει 8 χρόνια φυλακή

Η ποπ σταρ που έχει κατηγορηθεί ήδη για φορολογική απάτη κατά τα έτη 2012- 2014, αρνείται ότι έχει παρανομήσει, παρόλο που ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει ποινή οκταετούς φυλάκισης για αυτές τις κατηγορίες.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα, που την θέλουν να παρανόμησε και το 2018, η νομική ομάδα της Σακίρα αρνήθηκε πάλι τα πάντα, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όπως έχει δηλωθεί σε πολλές περιπτώσεις, η Σακίρα υπερασπίζεται ότι κινείται πάντα σύμφωνα με το νόμο και υπό την καθοδήγηση των καλύτερων ειδικών σε θέματα φορολογίας. Η νομική ομάδα της τραγουδίστριας δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι να φτάσει η κοινοποίηση με την επίσημη και νομικά καθιερωμένη οδού. Όπως είναι δημόσια γνωστό και όπως κοινοποιήθηκε επίσημα στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας, η Σακίρα ζει πλέον στο Μαϊάμι, οπότε πρέπει να κοινοποιηθεί προσωπικά στη νέα της διεύθυνση, σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις του νόμου. Τώρα επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική της ζωή στο Μαϊάμι και είναι ήρεμη και σίγουρη για την ευνοϊκή επίλυση των φορολογικών της υποθέσεων».

Η 46χρονη σταρ κατηγορείται ήδη για οφειλόμενους φόρους από το 2012 ως το 2014, ένα ποσό που ανέρχεται στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς όμως έφθασε η Κολομβιανή τραγουδίστρια να χρωστά τόσα πολλά στο ισπανικό κράτος; Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, όσοι περνούν περισσότερες από 183 ημέρες μέσα σε ένα έτος στην Ισπανία θεωρούνται κάτοικοι της χώρας και φορολογούνται.

Έτσι, παρόλο που η Σακίρα έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία της ένα σπίτι στις Μπαχάμες, το γεγονός ότι περνούσε τον περισσότερο καιρό της στη Βαρκελώνη, όσο είχε σχέση με τον Ζεράρ Πικέ, την υποχρέωνε να πληρώσει φόρο. Οι φορολογικοί επόπτες που ανέλαβαν την έρευνα «ψαχούλεψαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Σακίρα και τις επισκέψεις της σε μέρη στη Βαρκελώνη, διαπιστώνοντας ότι η Κολομβιανή βρισκόταν…κάθε τρεις και λίγο εκεί.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, η Σακίρα είχε περάσει 242 ημέρες στην Ισπανία το 2012, 212 ημέρες το 2013 και 243 ημέρες στη χώρα το 2014, έτη για τα οποία έχει ήδη κατηγορηθεί ως φοροδιαφυγάς. Όσον αφορά, τώρα, το φορολογικό έτος 2018, το πόρισμα της έρευνας εκκρεμεί ακόμα, ενώ η νομική ομάδα της Σακίρα έχει δηλώσει πως η καλλιτέχνις δεν έχει λάβει ως ώρας καμία επίσημη ενημέρωση.

«Για ακόμη μια φορά, [η Σακίρα] ενημερώνεται για μία μήνυση σε βάρος της μέσω των ΜΜΕ», είπαν χθες (20/7) οι δικηγόροι, στηλιτεύοντας την στάση των ισπανικών αρχών. Όσον αφορά τις ήδη απαγγελθείσες κατηγορίες, οι συνήγοροι της Σακίρα υποστηρίζουν πως η σταρ «ποτέ δεν ξεπέρασε τις 183 ημέρες παρουσίας στην Ισπανία», που απαιτούνται για να θεωρηθεί φορολογούμενη κάτοικος. Αρνούμενοι κάθε παράβαση από πλευράς της, ισχυρίζονται ότι η τραγουδίστρια διατηρούσε πάντα «άψογη φορολογική συμπεριφορά και δεν είχε ποτέ φορολογικά προβλήματα στο παρελθόν».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Η εξήγηση για τον διαιτητή με τις παντόφλες σε αγώνα στην Χαλκιδική που έγινε viral
Θα το πάρει το κορίτσι ο Βιλντόσα-Είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου η Μίλιτσα Τάσιτς
Πού είναι τα δρακόντεια μέτρα μέσα σε αυτό το βίντεο;
Ενέργεια... υψηλού κινδύνου από την Αστυνομία στο Αντώνης Παπαδόπουλος
Μέσι και Σουάρες πάνω σε σκάφος μαζί με τις συζύγους τους
ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοσφαιριστής στο Περού έκανε την ανάγκη του, εν ώρα αγώνα, στη γωνία του κόρνερ
Νίκολα Γιόκιτς, ένας από μας: Με κοιλιά έξω, μπίρα και πούρο πανηγύρισε το χάλκινο της Σερβίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Καραλής αποκάλυψε τι συνέβη μετά την απονομή στους Ολυμπιακούς και είχε... πολύ ποτό με τον πατέρα του
ΒΙΝΤΕΟ: Γαλλίδα αθλήτρια έκανε ρεκόρ Ευρώπης και μετά πρόταση γάμου στον σύντροφό της
Viral η είσοδος του Τεντόγλου στον τελικό-«Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές»