Τα «θέλω» του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα «όχι» που εισπράττει

Αρκετά πράγματα έχει επιδιώξει να περάσει στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

Με την τελευταία επιστολή του προς την ΕΠΟ ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισήμανε ότι δεν θα ανεχτεί ως πρόεδρος της Super League να υπάρχουν «σκιώδεις αρχιδιαιτητές», αλλά την ανανέωση συμβάσεων με «Μάνταλους», που διοικούν την ελληνική διαιτησία κρυπτόμενοι. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ανανέωσε τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ έως το καλοκαίρι του 2024.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα βροντώδη «θέλω» του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν γίνονται δεκτά και δεν γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως καταγράφει η εφημερίδα «Live Sport», αρκετές είναι οι περιπτώσεις που δεν περνούν αυτά που θέλει ο πρόεδρος του Ολυμπιακός.

Βασική επιδίωξή του είναι την τελευταία τριετία να διοριστεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ, και παρά τις προσπάθειες και του Λευτέρη Αυγενάκη, η στάση της FIFA ήταν ξεκάθαρη: «Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις στην ΕΠΟ για να διοριστεί Προσωρινή Διοικούσα»,

Ο Μαρινάκης δεν ήθελε να δει στην προεδρία της ΕΠΟ τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος είναι δηλωμένος φίλος του Παναθηναϊκού, ωστόσο στις εκλογές είχε την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και έλαβε ποσοστό 90,7%.

Ο πρόεδρος της Λίγκας επέμενε για την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, ωστόσο ο Μπαλτάκος δεν του ανανέωσε τη σύμβαση και τον αντικατέστησε με τον Στιβ Μπένετ.

Ακόμα, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού διατυμπανίζει ότι πρέπει να λειτουργήσει καθεστώς επαγγελματικής διαιτησίας στο νέο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Μπαλτάκος έχει διαφορετική άποψη και αυτή θα επικρατήσει.

Δειτε Επισης

Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης αντιμέτωποι σε νοκ άουτ αγώνα για 4η φάση Κυπέλλου Ελλάδας
Απέμειναν μόλις 300 εισιτήρια για τους Έλληνες φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ
Το μήνυμα του Κάρμο στον κόσμο του Ολυμπιακού-«Ας συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι μας»
Οι αποκαλύψεις από τον Κλοντ Μακελελέ συνεχίζονται-«Μου είπαν να μην παίξει ο Μπιλέ, γιατί δεν ανανέωσε»
«Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω»
Σκηνές απείρου κάλλους σε γήπεδο στην Ελλάδα-Οπαδοί εισέβαλαν στα αποδυτήρια, δύο παίχτες τραυματίες
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντιμέτωποι απόψε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς
Αθανασίου: «Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη στο ντέρμπι - Οι σκέψεις για 11άδα»
Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Στεάουα στην Τούμπα για το Conference League
Δύο πολύτιμους βαθμούς «απώλεσε» στην πρεμιέρα του Conference League ο Παναθηναϊκός