«Δυστυχώς ο ΑΠΟΕΛ δεν αιφνιδιάζει, στην μπροστινή γραμμή θα πρέπει να βρουν το τρόπο»

Για τα πρώτα δείγματα του ΑΠΟΕΛ, την Εθνική Κύπρου αλλά και τον Βαλμπουενά, μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, Μιχάλης Χατζηπιερής, σε δηλώσεις του στον Super Sport FM.

Όπως είπε, «γενικά βλέπω με αισιοδοξία τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Έχουμε βελτιωθεί και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο μεστά τα παιχνίδια. Το πρωτάθλημά μας έχει ανέβει ταχύτητα. Έχουμε κάνει βήματα προόδου, καλούς προπονητές και καλούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε σε καλό επίπεδο».

Σε ερώτηση εάν ο Άρης είναι μία ταχύτητα πάνω σε σχέση με τις άλλες ομάδες είπε πως, «συμμερίζομαι την άποψη. Πιστεύω πως είναι το μυστικό του Άρη. Πάντα υστερούσαμε σε ταχύτητα, όμως αυτό αλλάζει. Έρχονται ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε παιχνίδια που βρίσκουμε ταχύτητα, όμως είναι λίγα. Όλες οι ομάδες της Ευρώπης κάνουν βήματα σε αυτό το κομμάτι, έτσι πρέπει να ακολουθήσουμε».

Για τον Πέτροβιτς ο Μιχάλης Χατζηπιερής δήλωσε ότι, «πιστεύω πως ο ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν έναν παίκτη σαν τον Πέτροβιτς. Χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να κατευθύνει το παιχνίδι, όχι μόνο με τις πάσες του, αλλά και με τις κινήσεις του. Ισορροπεί την ομάδα για πότε θα πάει μπροστά, πότε θα βγει στα πλάγια κλπ. Αυτό νομίζω πως ο Πέτροβιτς θα το δώσει, εάν βέβαια είναι καλά. Πέρα από αυτό, στην μπροστινή γραμμή θα πρέπει να βρουν τρόπο να παίζουν και να αιφνιδιάζουν τον αντίπαλο. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν δεν έχεις ποδοσφαιριστές να έρχονται από πίσω και να καλύπτουν τους κενούς χώρους, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Δυστυχώς ο ΑΠΟΕΛ δεν αιφνιδιάζει».

Αν ο Μαρκίνιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι πρόσθεσε πως, «ο Μαρκίνιος αιφνιδίασε προχθές στο φιλικό. Όμως ήταν μία ατομική ενέργεια, δεν βγήκε από οργανωμένη επίθεση».

Για την λιγοστή συμμετοχή των Κύπριων ποδοσφαιριστών είπε ότι, «δεν μου αρέσει, για να είμαι ειλικρινείς. Πάντα στηρίζουμε τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, γιατί το αξίζουν, όχι για να τους κάνουμε τη χάρη. Πέρυσι ο Σατσιάς, όποτε έμπαινε στον αγώνα, σε 20 λεπτά έκανε πολλά πράγματα και κυρίως, έκανε τουλάχιστον τρία σουτ. Λείπει από τον ΑΠΟΕΛ το γκολ από τους χαφ του».

Για τις πιθανότητες με τη Βοϊβοντίνα ο Μιχάλης Χατζηπιερής ανέφερε πως, «πιστεύω πως θα προκριθεί ο ΑΠΟΕΛ. Έχουμε σαν λαός τον ενθουσιασμό και την χαρά της Ευρώπης. Όχι μόνο οι παίκτες και οι φίλαθλοι και γενικότερα όλο το οικοδόμημα όλων των ομάδων. Για τους ποδοσφαιριστές είναι ζωή».

Ερωτηθείς εάν ο Άρης μπορεί να επαναλάβει την περσινή επιτυχία, είπε ότι «θα είναι διαφορετικός ο τρόπος που θα αντιμετωπίζεται φέτος ο Άρης. Θα παίζουν εναντίων του πρωταθλητή Άρη. Και μην ξεχνάμε πως έχει χάσει το πρώτο βιολί, τον Κακόριν που ο Άρης θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη».

Για τον Βαλμπουενά πρόσθεσε ότι, «δεν θέλω να είμαι σε ηλικιακό ρατσισμό. Ο Βαλμπουενά ήταν σε υψηλό επίπεδο, όπου έπαιζε. Πιστεύω πως θα είναι όπως ήταν ο Παπουλής. Αρκεί βέβαια να τον στηρίξουν και οι γύρω τους».

Για το γεγονός πως πλέον συνεχίζουν να παίζουν ποδοσφαιριστές σε μεγάλες ηλικίες ανέφερε πως, «είναι άλλες οι εποχές. Στο δικό μας τον καιρό σταματούσαμε το πολύ στα 30. Έρχονται παίκτες σε μεγάλη ηλικία, όπως κάνει κυρίως η ΑΕΚ, αλλά και άλλες ομάδες. Όμως οι παίκτες που έρχονται θα πρέπει να μην «κλέβουν» θέσεις από Κύπριους ποδοσφαιριστές. Να έρχονται αυτοί που το αξίζουν να έρθουν».

Για την Εθνική ο Κύπριος τεχνικός πρόσθεσε ότι, «δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός όπως υπάρχει στις ομάδες. Ο κόσμος αγαπάει μόνο τις ομάδες και όχι την Εθνική μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Τον τόπο μας πρέπει να τον αγαπούμε και να τον αναδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση».

Δειτε Επισης

Επικράτησε του Απόλλωνα η Καρμιώτισσα και έφυγε με δύο τέρματα στις αποσκευές της
Πρώτη κλήση Σωφρόνη Αυγουστή στην Εθνική Ανδρών ενόψει αγώνων Nations League
Ιστορική νίκη της Πάφου στην πρεμιέρα της στον Όμιλο του Conference League
Ο ΑΠΟΕΛ "σκόνταψε" στην Σάμροκ στην πρεμιέρα του Conference League
Φοβερές ματσάρες για το κυπριακό πρωτάθλημα με απίστευτες αποδόσεις στη Fonbet
Έμφραγμα στο 90' ο ΑΠΟΕΛ-Πέταξε δύο βαθμούς με τη Σάμροκ των δέκα ποδοσφαιριστών
Έγραψε ιστορία η Πάφος-Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Πετροκούμπ
Ξεκίνησε με το δεξί στο League phase η Ομόνοια-Κέρδισε 4-0 την Βίκινγκουρ
Άσπρος καπνός στη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης-Βγήκε μπροστά ο Πραστίτης
Καμορανέζι: «Είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να δουλέψω στην Κύπρο, θέλω να αναβαθμίσω την Καρμιώτισσα»