Η επιστροφή του Πινέδα και η φαρέτρα του Αλμέιδα που γέμισε

Η ΑΕΚ συνεχίζει τη δουλειά της ενόψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην OPAP Arena στις 8/9 Αυγούστου, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, η οποία νίκησε 4-0 την Αστάνα και πλέον μόνο με αυτοχειρία δεν θα μονομαχήσει με την Ένωση.

Πλέον ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να καταστρώνει τα σχέδιά του για τον πρώτο αντίπαλο της χρονιάς, ο οποίος ναι μεν είναι μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ για μια πιο "βατή" κλήρωση στα playoffs, όπου θα μπει με τον συντελεστή των πρωταθλητών Κροατίας. Αντίθετα ο Ιγκόρ Μπίστσαν παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι η Ντινάμο δεν στάθηκε τυχερή στην κλήρωση,

Πλησιάζοντας προς αυτά τα ματς αρχίζει να γεμίζει σταδιακά και το κιτρινόμαυρο οπλοστάσιο ενόψει και των συγκεκριμένων αναμετρήσεων. Ήδη στα Σπάτα έχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα ο Ορμπελίν Πινέδα και έχει ξεκινήσει κι αυτός με τη σειρά του τη δουλειά.

Η επιστροφή του Πινέδα και η επάνοδος των Μάνταλου - Γκατσίνοβιτς

Ο Μεξικανός μέσος έκανε την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα την Τρίτη σε πιο ήπιους ρυθμούς και σταδιακά ανέβασε ρυθμούς για να υπολογίζεται κανονικά. Ο Πινέδα είναι πολύ πιθανό να μπει στο αεροπλάνο για Τουρκία για το δυνατό φιλικό τεστ με την Τράμπζονσπορ την Κυριακή (30/07) ενόψει των προκριματικών του Champions League.

Ο 27χρονος μέσος έχει αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του, καθώς μέχρι και τις 17 Ιουλίου είχε υποχρεώσεις με την εθνική Μεξικού, με την οποία πανηγύρισε μάλιστα την κατάκτηση του Gold Cup, ωστόσο δεν άργησε πολύ για να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής. Ο Αλμέιδα αλλά και ο ίδιος ο Πινέδα ήθελαν να είναι "παρών" ο Μεξικανός στις πρώτες μάχες της χρονιάς, ώστε να εκπληρωθεί ο πρώτος στόχος που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Έτσι ο Αλμέιδα θα έχει μαζί του στην προετοιμασία τον MVP του περσινού πρωταθλήματος, τον οποίο ήθελε και θέλει σαν τρελός να τον έχει μαζί του στην ομάδα. Μαζί με τον "maguito" επέστρεψαν και οι Πέτρος Μάνταλος και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Έτσι κόντρα στην Τράμπζονσπορ ενδεχομένως τη δυνατότητα να δούμε την ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να έχει όλες τις επιλογές στα χέρια του, πλην των Αραούχο και Φερνάντες, οι οποίοι τουλάχιστον για τα προκριματικά δεν μπορούν να υπολογίζονται λόγω των προβλημάτων τραυματισμού τους.

Μέσα σε αυτά δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής, όπως ενός στόπερ που θα πλαισιώσει τους Βίντα - Μουκουντί - Μήτογλου και θα μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Παράμετρος σε αυτό είναι και η λίστα που πρέπει να δηλώσει η ΑΕΚ στην UEFA για τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου, έχοντας καταλυτική ημερομηνία τις 3 Αυγούστου, έχοντας φυσικά το δικαίωμα για δύο αλλαγές μέχρι και τα μεσάνυκτα της παραμονής του πρώτου αγώνα.

Ως προς τα πλάνα για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν είναι νωρίς ακόμα, αλλά σίγουρα θα μας κάνει σοφότερους το φιλικό με την Τράμπζονσπορ, εκεί που ενδεχομένως να φωτογραφηθεί η ενδεκάδα ή το μεγαλύτερο κομμάτι της κόντρα στη Ντίναμο (εφόσον τσεκάρει το εισιτήριο στο Καζακστάν) και να δοθούν απαντήσεις σε διάφορες θέσεις, όπως αυτές του άξονα με το δίδυμο Σιμάνσκι - Γιόνσον που είδαμε αρκετά την περσινή σεζόν ή ακόμα και του τερματοφύλακα.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης αντιμέτωποι σε νοκ άουτ αγώνα για 4η φάση Κυπέλλου Ελλάδας
Απέμειναν μόλις 300 εισιτήρια για τους Έλληνες φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ
Το μήνυμα του Κάρμο στον κόσμο του Ολυμπιακού-«Ας συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι μας»
Οι αποκαλύψεις από τον Κλοντ Μακελελέ συνεχίζονται-«Μου είπαν να μην παίξει ο Μπιλέ, γιατί δεν ανανέωσε»
«Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω»
Σκηνές απείρου κάλλους σε γήπεδο στην Ελλάδα-Οπαδοί εισέβαλαν στα αποδυτήρια, δύο παίχτες τραυματίες
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντιμέτωποι απόψε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς
Αθανασίου: «Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη στο ντέρμπι - Οι σκέψεις για 11άδα»
Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Στεάουα στην Τούμπα για το Conference League
Δύο πολύτιμους βαθμούς «απώλεσε» στην πρεμιέρα του Conference League ο Παναθηναϊκός