Πέντε Κύπριοι προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Στίβου-Απευθείας όριο συμμετοχής για Τράικοβιτς

Ο Μίλαν Τράικοβιτς είναι ο μοναδικός που εξασφάλισε το απευθείας όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, ενώ άλλοι τέσσερις Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες εμφανίζονται σίγουροι μετά τη λίστα με τις επιδόσεις που ανάρτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, μέσα από την τελευταία ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τέσσερις αθλητές και αθλήτριές εμφανίζονται σίγουροι για την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (συν τον Τράικοβιτς με την απευθείας πρόκριση).

Με βάση τη νέα παγκόσμια κατάταξη «Στον Δρόμο για τη Βουδαπέστη», σίγουροι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τον απευθείας προκρινόμενο Μίλαν Τράικοβιτς, είναι η Ναταλία Χριστοφή στα 100μ. με εμπόδια, η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, η Ολίβια Φωτοπούλου στα 100μ. και 200μ. και ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία.

Πολύ κοντά, αλλά θα πρέπει να περιμένει τα τελευταία αποτελέσματα, είναι και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία. Δύο Κύπριες γυναίκες καλούνται τα επόμενα 24ωρα να κάνουν τις κορυφαίες φετινές τους εμφανίσεις, για να προλάβουν το «αεροπλάνο» για τη Βουδαπέστη.

Η Δάφνη Γεωργίου βρίσκεται τρεις θέσεις μακριά από τις 40 τις πρόκρισης στα 100μ. με εμπόδια και θα προσπαθήσει να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή στο σαββατιάτικο (29/7) «χάλκινο» μίτινγκ στο Λεβερκούζεν. Η Γεωργίου χρειάζεται πολύ γρήγορη κούρσα, αφού η διαφορά της από την είσοδο στις πρώτες 40 είναι οκτώ (8) βαθμοί.

Για τη Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν, η οποία πρόσφατα στη Μασσαλία έδειξε πως έχει στα πόδια της το μεγάλο άλμα (έκανε εξαιρετικό 6,68μ.), η τελευταία ευκαιρία είναι το μίτινγκ του Λουξεμβούργου την Κυριακή (30/7), αισιοδοξώντας πως θα βρει καλές καιρικές συνθήκες και θα φτάσει όσο μακριά χρειάζεται, για να προκριθεί στο Παγκόσμιο. Η Φωτοπούλου Καβίτεν βρίσκεται στην 40ή θέση, με τη διαφορά της από την 36η θέση να είναι μόλις πέντε (5) βαθμοί και από την 35η θέση 12.

Δειτε Επισης

Τετάρτη και Πέμπτη οι τρίτοι ημιτελικοί των πλέι οφ της Basket League
Ρέστα για πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ
Πρεμιέρα με Diamond League σε Ντόχα και Μαρόκο για την Κατερίνα Στεφανίδη
ΒΙΝΤΕΟ: Ιπτάμενος Μπανκέρο στην κορυφή του Top-5 του Game 7
Νίκη-έκπληξη από Λάντο Νόρις στο Μαϊάμι
Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Τσιτσιπά μετά από τον χωρισμό με την Μπαντόσα
Πρόστιμο 30.000 ευρώ από τη Euroleague στη Φενερμπαχτσέ
Αντετοκούνμπο: O τραυματισμός, η Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό
BINTEO: Τήρησε την υπόσχεσή του ο Ντόντα Χολ και κέρασε ζελεδάκια την Τουρκάλα δημοσιογράφο
Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι