Στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Χάγη παρέμεινε ο Κοντίδης

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στη Χάγη παρέμεινε ο Παύλος Κοντίδης έπειτα από τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πολύ δυνατός άνεμος και το ισχυρό ρεύμα των κυμάτων δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των δυο προγραμματισμένων για σήμερα (14/8) ιστιοδρομιών.

Προστίθεται ότι για το ρεύμα στην περιοχή είχε μιλήσει ο Κύπριος ιστιοπλόος πριν οι αθλητές βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης για τις σημερινές κούρσες, αφού προετοιμάστηκε τέλη Ιουλίου σε θάλασσα κοντά στη Σεβενίνγκεν - όπου γίνεται ο αγώνας - και ήταν γνώστης των συνθηκών που επικρατούν.

«Κάναμε προετοιμασία εδώ πέρσι και φέτος το καλοκαίρι. Είχαμε πάει και στην Ιζμούϊντεν για προετοιμασία, αφού δεν επιτρεπόταν εδώ από τους διοργανωτές. Περιμένουμε πάρα πολύ δυνατό ρεύμα, προετοιμαστήκαμε για το δυνατό ρεύμα, τη στρατηγική μας, την τεχνική μας και την τακτική μας. Εδώ στη βόρεια θάλασσα βρίσκουμε τα γρήγορα κινούμενα σύννεφα που εναλλάσσουν τον αέρα. Είναι ένας συνδυασμός που πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για να μπορείς να πας καλά» είχε αναφέρει σχετικά.

Συμπληρώνεται πως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 σημείωσε για τη μάχη για τη διάκριση ότι είναι «θέμα αντίληψης» και προσέθεσε πως «σίγουρα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου για να μπορείς να διεκδικείς μία θέση στα ψηλά».

Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας προσφέρονται και οι πρώτες Ολυμπιακές κάρτες για το «Παρίσι 2024», με τον Κοντίδη να διεκδικεί μία από τις 16 Ολυμπιακές κάρτες που θα δοθούν στην κλάση σκαφών Laser. Η δράση θα συνεχιστεί την Τρίτη 15 Αυγούστου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων
Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ
Βαριά ήττα χωρίς Αντετοκούνμπο για τους Μπακς
ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Σανς
Αναβλήθηκε ο αγώνας Τσιτσιπά-Μιλέρ στο Masters Σανγκάης
Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι