Στο Βελοντρόμ με στόχο μία τεράστια πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Έτοιμος για το πιο μεγάλο ματς της χρονιάς, μέχρι το... επόμενο, είναι ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται στο... αφιλόξενο «Βελοντρόμ» από τη Μαρσέιγ έχοντας ένα και μόνο στόχο. Να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη πρόκριση στα playoffs του Champions League, όπου τους περιμένει εκτός απροόπτου η Μπράγκα!

Θυμίζουμε, φυσικά, πως η αναμέτρηση είναι σημαντική και για οικονομικούς λόγους, αφού ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν κατακόρυφα αν κατορθώσει να μπει και στους ομίλους του Champions League!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο ματς καταπληκτικό πρόσωπο, κατόρθωσε να κρατήσει την «αστεράτη» Μαρσέιγ μακριά από τις κλασικές ευκαιρίες, βρήκε το γκολ με τον Μπερνάρ και έφτασε σε μία απόλυτα δίκαιη επικράτηση, που γέμισε με αισιοδοξία και... όνειρα τους οπαδούς του. Η ρεβάνς, παρόλα αυτά, είναι άλλη ιστορία.

Οι Μασσαλοί διαθέτουν μία καταπληκτική έδρα, στην οποία συνηθίζουν να «πνίγουν» τον αντίπαλό τους. Το «Βελοντρόμ» αναμένεται να είναι καυτό, ενώ το σύνολο του Μαρθελίνο πιθανότατα θα είναι ανεβασμένο, αφού προέρχεται από νίκη-ανατροπή με 2-1 επί της Ρεμς στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, αν και πάλι δεν έθελξε με την απόδοσή του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε κάθε ευκαιρία τονίζει την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να παίξει το ποδόσφαιρό του και να μην κλειστεί πίσω. Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε πολύ με τους παίκτες του το build-up και την αποφυγή του πρέσινγκ, και επισημαίνει διαρκώς πως πρέπει οι «πράσινοι» να φανούν απειλητικοί, ώστε να μην δώσουν στη Μαρσέιγ το δικαίωμα να αισθανθεί ασφαλής στα μετόπισθεν.

Το «τριφύλλι» θα επιχειρήσει να ελέγξει τον ρυθμό και θα ψάξει το γκολ αν του δοθεί η ευκαιρία, ώστε να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στους Γάλλους, που σίγουρα αυτή τη στιγμή έχουν μεγαλύτερη πίεση. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η Μαρσέιγ βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και έχει ως κυριότερο στόχο την επιστροφή στο Champions League αλλά και στην κορυφή της Γαλλίας, οπότε αυτή «καίγεται» περισσότερο. Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ανθρώπων της, που τονίζουν διαρκώς την ανάγκη να παρουσιαστεί η ομάδα πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ματς, ώστε να πάρει την πρόκριση.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Απέμειναν μόλις 300 εισιτήρια για τους Έλληνες φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ
Το μήνυμα του Κάρμο στον κόσμο του Ολυμπιακού-«Ας συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι μας»
Οι αποκαλύψεις από τον Κλοντ Μακελελέ συνεχίζονται-«Μου είπαν να μην παίξει ο Μπιλέ, γιατί δεν ανανέωσε»
«Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω»
Σκηνές απείρου κάλλους σε γήπεδο στην Ελλάδα-Οπαδοί εισέβαλαν στα αποδυτήρια, δύο παίχτες τραυματίες
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντιμέτωποι απόψε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς
Αθανασίου: «Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη στο ντέρμπι - Οι σκέψεις για 11άδα»
Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Στεάουα στην Τούμπα για το Conference League
Δύο πολύτιμους βαθμούς «απώλεσε» στην πρεμιέρα του Conference League ο Παναθηναϊκός
Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Κονέ-Υπέβαλε την παραίτησή του μετά από 4 χρόνια