Aπαντά το Ελληνικό ΥΠΕΞ στον Κροάτη Πρόεδρο-«Στην Ελλάδα λειτουργεί το κράτος δικαίου»

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας αναφορικά με την μεταχείριση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου. Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα. Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Ευθυμίου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, υποστήριξε πως δεν τηρείται ο νόμος και ότι στην Ελλάδα «συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου», ενώ κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι έχουν προβεί σε συλλήψεις μόνο Κροατών και όχι Ελλήνων.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ
Τζιμπρίλ Σισέ: Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω κατηγορίας για φορολογική απάτη
Δικός του στο… 90’ ο Ντέγιαν Λόβρεν-Μεταγραφή στον ΠΑΟΚ