Η προπονήτρια της εθνικής γυναικών Αγγλίας υποψήφια για τον πάγκο της εθνικής ανδρών της χώρας

Η εξαιρετική δουλειά της Σαρίνα Βίγκμαν στην εθνική ανδρών της Αγγλίας δεν αποκλείεται να την οδηγήσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ανδρών της χώρας.

Η Σαρίνα Βίγκμαν είναι αυτή που καθοδήγησε τις «Λέαινες» στην κορυφή της Ευρώπης πέρυσι και στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών φέτος.

Την προσεχή Κυριακή, κόντρα στην Ισπανία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί και πρωταθλήτρια κόσμου μόλις μερικούς μήνες μετά την επιτυχία της στο EURO.

Η πρώην προπονήτρια της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας έχει συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ως το 2025 και ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλινχκχαμ δήλωσε ότι θα μπορούσε η Βίγκμαν να αναλάβει και την εθνική ανδρών!

«Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη δουλειά ή ο καλύτερος Άγγλος. Γιατί πρέπει να είναι άνδρας;

Νομίζω ότι η απάντησή μας είναι πάντα: 'είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη δουλειά'. Πιστεύουμε ότι η Σαρίνα κάνει εξαιρετική δουλειά και ελπίζουμε να συνεχίσει να την κάνει για πολύ καιρό. Νομίζω ότι η Σαρίνα θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει στο ποδόσφαιρο.

Αν κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με το ανδρικό ποδόσφαιρο, αυτό θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά αυτό είναι δικό της θέμα, σωστά;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να το δούμε ως ένα βήμα προς τα πάνω. Αν αποφασίσει κάποια στιγμή στο μέλλον να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση, νομίζω ότι είναι απόλυτα ικανή γι' αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της εθνικής ανδρών της Αγγλίας, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

«Υπόκλιση» στον δικό τους Αντρές: Τα αποχαιρετιστήρια βίντεο εθνικής Ισπανίας και Μπαρτσελόνα στον Ινιέστα
Ο Αγκουέρο διεκδικεί τρία εκατ. ευρώ σε μισθούς από τη Μπαρτσελόνα
«Έριξαν» τα social media οι φίλοι της Ρίβερ Πλέιτ για να πείσουν τον Πογκμπά να υπογράψει
Η Σίτι κατηγόρησε την Premier League για παραπλάνηση και προειδοποίησε με επιστολή τις υπόλοιπες ομάδες
Επικό τρολάρισμα στον Τεν Χαχ από γνωστή αλυσίδα πίτσας
Αποθέωσε τον Ινιέστα και ο Μέσι-«Είσαι φαινόμενο, θα λείψεις από το ποδόσφαιρο»
Η νέα υπερπολυτελής βίλα που απέκτησαν οι Μπέκαμ αξίας 71 εκατομμυρίων ευρώ (pics)
Αντρές Ινιέστα: Από τη Μασία στην κορυφή-Ο άνθρωπος που έκανε τον Μέσι καλύτερο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο στα 40 του χρόνια
Οι προπονητές που ξόδεψαν τα περισσότερα σε μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την πρώτη «μάχη» κόντρα στην Premier League