Επιτυχίες Κυπρίων αθλητών στο Γκραν Πρι Τζούντο στο Ζάγκρεμπ

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα του κυπριακού τζούντο στην 1η ημέρα του Γκραν Πρι Τζούντο 2023 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, με σημαντικό κέρδος βαθμών στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι στα 66 κιλά μάζεψε 250 βαθμούς, από την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά. Βαθμούς συγκέντρωσαν και οι τρεις αθλητές προπονούνται υπό τις οδηγίες του Olympian Χρίστου Χριστοδουλίδη, δηλαδή οι Σοφία Ασβεστά και Πέτρος Χριστοδουλίδης, που έφτασαν μέχρι τον γ’ και β’ γύρο αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι πέτυχε μεγάλη νίκη στα προημιτελικά απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης του 2022 Bogdan Iadov. Ακολούθως, στα ημιτελικά, ο Γιώργος έχασε στις λεπτομέρειες σε ένα κλειστό αγώνα από τον πρωταθλητή Αμερικής Willian Lima της Βραζιλίας. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δέχτηκε την ήττα από τον Aibolat Ystybay του Καζακστάν. Παρά τη μικρή στεναχώρια για την απώλεια του μεταλλίου στις δύο ευκαιρίες που είχε, η 5η θέση δίνει στον Γιώργο 250 πόντους στην Ολυμπιακή κατάταξη, που θα του προσφέρουν σημαντική άνοδο.

Στους πρώτους τρεις γύρους, ο Κύπριος αθλητής επικράτησε κατά σειρά των Lionel Schwander (Ελβετία), Strahinja Buncic (Σερβία και Juan Hernandez (Κολομβία).

Στα -52 κιλά η Σοφία Ασβεστά αφού πέρασε άνευ αγώνα από τον α’ γύρο, επικράτησε στο β’ γύρο της Alexandra Pop από τη Ρουμανίας. Στους «16» έχασε από την Naomi Van Krevel της Ολλανδίας.

Στα -60 κιλά ο Πέτρος Χριστοδουλίδης πέρασε άνευ αγώνα στο β’ γύρο, εκεί όπου ηττήθηκε από τον David Starkel της Σλοβενίας.

Η προσπάθεια των υπόλοιπων Κυπρίων τζουντόκα στο Ζάγκρεμπ, συνεχίζεται το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Δειτε Επισης

Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων
Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ
Βαριά ήττα χωρίς Αντετοκούνμπο για τους Μπακς
ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Σανς
Αναβλήθηκε ο αγώνας Τσιτσιπά-Μιλέρ στο Masters Σανγκάης
Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι