Στα ημιτελικά σταμάτησε ο Τραΐκοβιτς στο Παγκόσμιο Στίβου

Στα ημιτελικά του 19ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σταμάτησε η πορεία του Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Ο πρωταθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια αφού τερμάτισε 5ος στη 2η Ημιτελική Σειρά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί στην οκτάδα του τελικού.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, ο Μίλαν έφυγε αρκετά καλά στην εκκίνηση (αντίδραση 0.137), όμως χτύπησε δυνατά στο 4ο εμπόδιο, έριξε και το πέμπτο και παρά το ότι έχασε την ισορροπία του κατάφερε να κάνει τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο γύρο, 13.33 (-0,2 μ/δ).

Με το τέλος και των τριών ημιτελικών σειρών, ο Τραΐκοβιτς κατέλαβε συνολικά τη 12η θέση, με την 8η θέση για τον τελικό να κλείνει στα 13.25, όσο είναι και το παγκύπριο ρεκόρ του πρωταθλητή.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου η Ναταλία Χριστοφή. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη θα λάβει μέρος στον α΄ γύρο των 100μ. με εμπόδια, αγώνισμα το οποίο θα ανοίξει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής ημέρας του 19ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, στις 19:40 (ώρα Κύπρου).

Στόχος της Χριστοφή είναι να κάνει την καλύτερή της κούρσα και να προκριθεί στα ημιτελικά (23/8), θέλοντας να απολαύσει την πιο σημαντική στιγμή -έως τώρα- στην καριέρα της.

Η χρονιά για τη Ναταλία Χριστοφή ήταν καταπληκτική. Από πολύ νωρίς στο 2023 κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. με εμπόδια στον κλειστό στίβο, τρέχοντας στο εκπληκτικό 7.92 (22/1), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο της στον ανοικτό στίβο, αφού από τον πρώτο αγώνα της κατέρριψε το δικό της παγκύπριο ρεκόρ (17/5, Φιλοθέη, 13.02), ενώ στις 4 Ιουνίου 2023, στο διεθνές μίτινγκ «Γιάνουζ Κουσοτσίνσκι» στην πόλη Χορζόφ της Πολωνίας, κατέγραψε το φανταστικό 12.84, και έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που τρέχει κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα τα 100μ. με εμπόδια.

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του