Την πρόκριση για τον τελικό των 200 μ. διεκδικεί η Ολίβια Φωτοπούλου

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Αυγούστου, η Ολίβια Φωτοπούλου, στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, η οποία διεκδικεί απόψε την πρόκριση για τον τελικό των 200μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έκανε το καλύτερο 200άρι της καριέρας της, τερματίζοντας στην 3η θέση της δεύτερης σειράς του πρώτου γύρου, σε 22.65 (-0,7 μ/δ), χρόνος που αποτελεί ατομική επίδοση και τη φέρνει πολύ κοντά στο παγκύπριο ρεκόρ της Ελένης Αρτυματά (22.61, 31/07/2010).

Όπως αναφέρεται, με τη θερμοκρασία στη Βουδαπέστη να αγγίζει τους 36 βαθμούς, η Φωτοπούλου κρατήθηκε δίπλα από τις κορυφαίες του πρώτου γύρου, Σιακάρι Ρίτσιαρντσον (22.16) και Μαρί - Ζοσέ Τα Λου (22.26), μέχρι τα 140 μέτρα, δείχνοντας πως έχει προδιαγραφές για πολύ καλύτερο χρόνο, με το τελικό 22.65 να αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο του πρώτου γύρου από τις 44 συμμετέχουσες.

Η κορυφαία Κύπρια σπρίντερ τα τελευταία χρόνια τοποθετήθηκε στην πρώτη ημιτελική σειρά (24/8, 20:45 ώρα Κύπρου) και θα τρέξει από τον τέταρτο διάδρομο, στοχεύοντας στο να καταγράψει νέα ατομική επίδοση και να προκριθεί στον τελικό της Παρασκευής, κάτι που στο παρελθόν έχει επιτύχει μόνο η Ελένη Αρτυματά (2009, 200μ., 8η).

Συμπληρώνεται πως στη σειρά της Φωτοπούλου αγωνίζεται η κορυφαία φέτος στον κόσμο, Αμερικανίδα Γκαμπριέλε Τόμας (21.60), χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και η Βρετανίδα Ντίνα Άσιερ Σμιθ (ατομικό 21.88, φετινό 22.23), χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 και χάλκινη πέρσι στο Όρεγκον.

Προστίθεται πως αρκετά γρήγορους χρόνους έχουν η Τζαμαϊκανή Νατάλιαχ Γουάιτ (22.39) και η Μαμπουντού Κονέ από την Ακτή Ελεφαντοστού (22.53), ενώ την πρώτη ημιτελική σειρά συμπληρώνουν η Ιταλίδα Ντάλια Καντάρι (22.67), η Ελλαδίτισσα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (22.85) και η Ολλανδή Τάσα Τζίγια (22.77).

Από τις τρεις ημιτελικές σειρές θα προκριθούν στον τελικό της Παρασκευής (25/8, 22:40 ώρα Κύπρου) οι δύο πρώτες, καθώς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων
Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ
Βαριά ήττα χωρίς Αντετοκούνμπο για τους Μπακς
ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Σανς
Αναβλήθηκε ο αγώνας Τσιτσιπά-Μιλέρ στο Masters Σανγκάης
Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι
Ο Κύπριος σκοπευτής Α.Βασιλείου πέτυχε κατοστάρι σε διεθνή αγώνα στο Παραλίμνι